Gökçek’in ‘Guinness’e gireceğiz’ dediği Ankapark için 5. kez ihale yapılacak!

Gökçek’in ‘Guinness’e gireceğiz’ dediği Ankapark için 5. kez ihale yapılacak!
21 Ağustos 2018 09:10

Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 1.6 milyar lira harcadığı ve bitmesi için de 741 milyon lira daha gereken Ankapark için 5. kez ihale yapılacak. Yeni ihalede, Ankapark’ın yanına hayvanat bahçesi de eklendi.

 
6 Eylül Perşembe günü saat 14.00’te yapılacak ihaleye katılacak olanların, 5 bin liralık şartnameyi de almaları gerekiyor. İhale 765 milyon 600 bin lira bedelle açıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya şunları söyledi:

 
“Olayı daha cazip hale getirmeye çalışıyorlar ki işletmeci bulunsun. Gökçek, ‘Bu projeyle Ankara’ya 10 milyon turist getireceğiz’ diyordu. Zaten kıt olan kaynakları, böyle ne olduğu belirsiz bir projeye kullandılar. Oyuncaklar, aletler paslandı, garantileri bitti. 2013-2014 yılında belediye bütçesinin yüzde 45’i bu projeye ayrıldı. 2 milyar lirayı gereksiz yere yatırdılar, kara delik yarattılar.”

 
Gökçek, “Ankara’ya yılda 10 müyon turist getirecek. Dünyada eşi benzeri olmayacak. Guinness’e gireceğiz” diyerek parkı yaptırmıştı. İlk 4 ihalede de 29 yıllığına günde 73 bin, ayda 2.2 müyon lira kira ödeyecek işletmeci bulunamadı.

 

Sözcü