Gökçek’in dinozorları Mansur Yavaş’ın gündeminde! ‘Dinozorlar nesli tükenirken bile böyle zulüm görmedi’

Gökçek’in dinozorları Mansur Yavaş’ın gündeminde! ‘Dinozorlar nesli tükenirken bile böyle zulüm görmedi’
22 Şubat 2019 10:33

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Star TV’de Nazlı Çelik’in sunduğu ‘Star’da Seçim’ programının konuğu oldu. Ankara ve gündeme dair çeşitli değerlendirmelerde bulunan Yavaş, Ankara’ya prestij katacak projelerini ilk defa bu programda açıkladı.

 

 

Açıklamalarına, adaylık sürecinde Ankaralıları en büyük sorunlarını sorduklarını belirterek başlayan Mansur Yavaş, “Birinci sırada ulaşım ikinci sırada su çıktı. Yeşil alanlarla ilgili de sıkıntı var ama bu seçime damgasını vuran sorun işsizlik ve ekonomi oldu. Nereye gidersek gidelim ekonomiden şikayet var. Biz de projelerimizin içerisine insana dokunan, ekonomik olarak onların mağduriyetlerini azaltacak ama ilerleyen süreçte mutlaka ve mutlaka Ankara’yı kalkındıracak projeleri öne koyduk” dedi.

 

 

“ANKARALI KARARINI VERMİŞ, DEĞİŞİM TALEBİ VAR”

 
Yavaş, Nazlı Çelik’in ‘Ankara için en büyük hayali olan proje’ sorusuna ise, şöyle cevap verdi:

 
“Öncelikli olarak Mustafa Kemal Atatürk ve Hacı Bayram’ın mirası olan Ankara’mızın başkent kimliği kalmadı. Sıradan bir kent haline geldi. Ben, başka kentlerle yarışan bir Ankara hayal ediyorum. Çok turistin geldiği, ulaşım sorununun olmadığı, musluktan su içebildiği, hafta sonları ailesi ile birlikte gezip eğlenebilen bir Ankara tabiki hayalim. Ankara’nın kendine has değerleri var. Bunları ön plana çıkarmak lazım. Bir fuar alanı bile yok, ilk önce fuar alanı bitirilmeli.”

 
Yavaş anketlerle ilgili ise, “Son dönemde anket yaptırmadım. Ama yapılan anketlerde hep önde çıktım. Ankara’da sokağa çıktığımızda da bunu görüyoruz. Ankaralı kararını vermis, değişim talebi var” dedi. Başka partilerle ittifak iddialarına da cevap veren Yavaş, şunları söyledi:

 

 

“GELDİĞİMİZ YERDE NE FETÖ OLUR NE PKK OLUR”

 
“Onların bana oy vermeyeceklerine dair bir açıklaması zaten oldu. Sayın Erdoğan, 2014 referandumunda da HDP ile MHP’yi yan yana getirerek şimdi CHP-İYİ Parti için söylediklerini söylüyordu. SP-DP gibi partilerden şu anda biri yanına geçse hemen temizlenecek ama muhalefete gelse “tu kaka” oluyor. Malesef Türkiye’de siyasetin dili iyi değil. Bize bunların hiçbirisi yapışmaz. Geldiğimiz yerde ne FETÖ olur ne PKK olur. Bunu iddia edenlerin bir vicdan muhasebesi yapıp, kendi durumlarını dikkate almaları lazım. Kürt seçmenden oradan buradan oy bekliyor musunuz soruları belediye başkanlığı için yanlış. Herkesin oyuna talibim. Hepsine hizmet edeceğim seçildikten sonra. Siyasetin dili böyle kirli olmamalı.”

 

 

“NEDEN MUSTAFA TUNA SES ÇIKARMIYOR”

 
Suç duyurusunda bulundukları duvar yazılarına da değinen Yavaş, benzeri bir provokasyonun da sosyal medya üzerinden yürütüleceğini söyleyerek elindeki konuşma dokümanlarını paylaştı. ANFA’dan 90 kişilik ekibin kendisini sabote edeceğine yönelik iddialar olduğunu belirten Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

 
“Benimle ilgili söylenenler, ortaya atılan iddialar konu Mansur Yavaş olunca bir türlü uymuyor. Duvar yazılarını yaazan kişiyi tepit ettik, suç duyurusunda bulunduk. ‘HDP Ankara’da Yavaş’ı destekleyecek’ diye yalan yanlış propaganda yaptılar. Belediye çalışanlarını aleyhine paylaşımlar yaptırıyorlar.

 
Sayın Özhaseki mesai saatleri içinde belediye çalışanlarını topladı. Buna kim izin verdi? Kayseri de ve Çevre Bakanlığı’nda birlikte çalıştığı bürokratı genel sekreter atadı. Neden Mustafa Tuna ses çıkarmıyor? Mustafa Tuna’ya hiçbir şeye karışma denilmiş. Bunlara ses çıkmadı. ANFA’dan 90 kişilik ekip beni sabote edilecekmiş. Bu insanların ekmeğiyle neden oynuyorsunuz?

 

 

“PKK BELEDİYENİN ÇEVRESİNDEN GEÇEMEZ”

 
Rakibim bizim kandilden emir alıp PKK’lıları işe sokacağımızı söylüyorlar. Kendisini muhafazakâr olduğunu söylüyor. Böyle biri bunu nasıl iddia eder? Mansur Yavaş’ın geçmişine bakarsanız PKK belediyenin çevresinden geçemez. Yenimahalle Belediyesi AK Parti’den CHP’ye geçti. Fethi Yaşar seçilince PKK’lıları mı işe aldı? Toplu işten çıkarma mı yaptı?”

 

 

“HİÇBİRİNİZ KORKMAYIN”

 
İşten çıkarılma iddialarının hatırlatan Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına seslenerek, “Hiçbiriniz korkmayın sizler benim mesai arkadaşımsınız. Yalana dolana inanmayın. Ben sadece bankamatik memuru olan, yetim hakkını yiyenleri işten çıkaracağım. Size de bunu zorla yaptıranların hepsi hakkında soruşturma açacağım” dedi.

 

 

“RAKİBİM BU KONULARA GİRERSE ZARARLI ÇIKAR”

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Zillet İttifakı adaylarının resimleri var ama altında parti logosu yok’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Yavaş, “Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor. Bizim afişlerimizde logo var, Özhaseki’nin afişlerinde yok. Şunu da tekrar ediyorum Mansur Yavaş’ın olduğu yer de ne FETÖ ne PKK olamaz. Bu konulara çok girerlerse rakibim falan bazen bunları söylüyor, herhalde kendisi zararlı çıkar.” dedi.

 

 

“BENİM PROJEM HALKI ZENGİNLEŞTİRMEK”

 
Mehmet Özhaseki’nin ‘Projesi yok, su indirimi proje değil tarifedir’ sözlerine de cevap veren Yavaş, şöyle konuştu:

 
“Herkes çılgın proje çıkarıyor ortaya. Benim çılgın projem yok. Eğer kasttettiği buysa… Benim projelerim insanın cebinde para bırakacak, halkı zenginleştirecek, ekonomik katkısı olacak projelerdir. Belediye başkanının önceliği temiz havadır, ulaşımdır, musluktan içilebilir ve ucuz sudur. Musluktan içilebilir su projesi belediyenin en büyük projesidir. Su ayrıca ucuz verilmelidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en pahalı suyunu satmış. Hayali projelere para aktarılınca bütçe yetmiyor ve suya yükleniyorlar. 700 milyon lira para borç verilmiş ve giderlere katılmış. Elde edilen gelir 938 milyon. Ben buna itiraz ettikten sonra bir hafta geçmeden yüzde 30 indirdi. Bugün yardım alan aileler cebinde kalan parayla et ya da süt alıyorlar, çocuklarına bot ya da kaban alıyorlar. Bunun aileler için anlamı o kadar çok ki… Bunu anlamıyorlar, proje değil diyorlar. Her işe küçük para gözüyle bakıyorlar.”

 
Mansur Yavaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

 

“DİNOZORLAR NESLİ TÜKENİRKEN BİLE BU KADAR ZÜLUM GÖRMEDİ”

 
“Ankapark’a aşağı yukarı 2.5 milyar para harcandığı söyleniyor, tam olarak açıklanmış bir miktar da yok. Seçildikten sonra tam olarak ne kadar tuttuğunu açıklayacağım. İhale edildi ama teminat alınmadı. İhaleyi alan firmanın Çin’den oyuncakları getiren firma olduğu söyleniyor. Bu firmanın belediyeden de alacağı olduğu söyleniyor. Açılış yapılacağı söyleniyor. İhaleyi alan firmanın devam edip etmeyeceğini bilmiyorum. Açılmadığı sürede de o oyuncaklara ne olduğu bilinmiyor. Bakın, dinozorlardan birini kargalar yemiş. (Elindeki fotobloğu göstererek) Daha sonra tadilata almışlar. Ben diyorum ki; Dinozorlar nesli tükenirken bile bu kadar zulüm görmedi.”

 

 

EYT’LİLERE DESTEK SÖZÜ

 
EYT’lilerin toplantısını ziyareti konusunda gelen eleştiriler hakkında da konuşan Yavaş, “Rakibim, her şeyi bilen bir zübük diyerek ağzını bozdu. Bakın attığım tweet ortada, EYT sorununun köklü çözümü için yasal düzenleme gerektiğini belirtiyorum. Biz sadece üzerimize düşeni yapacağız. Sağlık yardımından faydalanmanız için giderleriniz belediye tarafından karşılanacak. Bilmiyorlar, rakibim de bilmiyor. EYT’liler sağlık yardımından faydalanamıyor. Bunlar hastalandığında ne olacak? İncelidik, emekli oluncaya kadar sağlık yardımından faydalanmaları için Genel Sağlık Sigortası primlerini biz yatıracağız. Kişibaşı 75 lira bu. Biz bunu ödersek ailece sağlık yardımından yararlanacaklar. Biz vicdanla onlar cüzdanla işe bakıyorlar. O kadar mağdurlar 7ki, dinleseniz ağlarsınız” diye konuştu.

 

 

ASFALT KATILIM PAYI KALKACAK

 
Ankaralılara 2 önemli müjde veren Yavaş, şöyle konuştu:

 
“Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Asfalt Katılım Payı” adı altında Ankaralı vatandaşlarımızın tapularına haciz koydurmuş. Seçimden hemen sonra belediye meclis kararı ile bu hacizlerin hepsini kaldırtıp, tahsil etmekten vazgeçeceğim. Ödeyen vatandaşlarımız ile mahsuplaşacağız

 

 

DOĞALGAZ SAYAÇLARI DEPOZİTO SORUNU ÇÖZÜLECEK

 
Başkent Gaz, özelleşmesine rağmen sayaçları değiştirmeye zorlayıp yeniden depozito adı altında para istemektedir.
Özelleştirme, alacak ve borçların tümünü kapsar, yeniden depozito istenmesi hukuksuzdur. Vatandaşlarım adına bu konunun seçildikten sonra takipçisi olacağım.”

 

 

PRESTİJ PROJELERİNİ AÇIKLADI

 
Mansur Yavaş, programda Ulus, Bilişim Kenti, Atapark, Bilim Spor Kültür Parkı ve Kızılay projelerini de tanıttı. İşte Yavaş’ın animasyon olarak halkla buluşan o projeleri:

 

ULUS PROJESİ:

 
Ulus başta olmak üzere, Kızılay, Saraçoğlu mahallesi gibi Ankara’nın saklı kalmış tarihi güzellikleri ve birbirinden güzel yapıları yeniden ön plana çıkarılacak. Butik oteller, tüm dünyadan turistleri çekecek çeşit çeşit müzeler, konserler, etkinlikler ve 24 saat yaşayan cıvıl cıvıl bir hayat ile Ankara; Paris, Roma, Londra gibi dünya başkentleri arasında hak ettiği yeri alacaktır.

 

ATAPARK:
Ankarayı özlediği yeşile yeniden kavuşturacak olan “Yeşil Kuşak” projesinin parçalarından olan Atapark; Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Çayı ve daha bir çok proje ile Ankara’nın nefes almasını sağlayacak. Dev ölçekli projeler ile alış veriş merkezlerinde sıkışıp kalan Ankaralılar, doğa ile sağlık ile kucaklaşacaklardır. Projeler içerisinde sosyal imkanların yanı sıra yerli ve uluslararası etkinlikler, konserler, adeta orman içerisinde kır düğünleri gibi aktivitelerin yapılacağı geniş alanlar yer almaktadır.

 

 

BİLİŞİM KENTİ:

 
Gölbaşı ilçesinde kurulacak bilişim kenti projesiyle hedefimiz, gençlerimize dünyanın en gelişmiş ülkelerini geride bırakacak standartlarda alt yapısı, yolları, mimarisi, her türlü sosyal imkanları, doğası ile cennet gibi bir şehir kazandırmak ve beyin göçünün önüne geçmek, hatta üst düzey çalışma ve yaşam kalitesi ile yurt dışından en iyi beyinleri Ankara’mıza davet etmektir. Pırıl pırıl gölün kenarında, ağaçlarda sincapların gezdiği, rüya gibi bir doğa içinde, bütün dünyadan mentorların ve yatırımcıların ziyaret ettiği, hızlandırma programlarının yer aldığı muazzam ölçekte bir bilişim kenti Başkent Ankara’nın ve Türkiye’nin ekonomisine güç katacaktır.

 

BİLİM-SPOR KÜLTÜR PARKLARI:

 
İlçelerde yer alacak Bilim-Spor Kültür parkları sayesinde; Ankaralı hemşehrilerimiz, ailecek giderek zamanlarını geçirebilecekleri güvenli, huzurlu sosyal imkanlarla dolu parklara kavuşacaklar. Çocuklar bilim parkında bilgisayar atölyeleri, mekanik ve elektronik atölyeleri, planetaryum ve bilim merkezleri gibi alanlarda kendilerini geliştirirken; aileler spor parkında havuzlar, koşu ve yürüyüş parkurları, spor sahaları, savunma sanatları gibi imkanlarla buluşacak, kültür parkında resim, heykel, müzik, el sanatları atölyelerinde zaman geçirebilecek, kurslar alabilecek, sergiler, konserler ile eğlenceli ve kaliteli yaşama kavuşacaklar. Bilim spor kültür parkları kurulduğu ilçelerde bir çok aileye, eğitmene, işçiye yeni iş imkanları doğuracak.

 

KIZILAY PROJESİ:
Kızılay projesi ile bina cepheleri kaliteli görünüme kavuşturulacak. Kaldırımlar genişletilip, otopark çözümleri ile tüm büyük dünya başkentlerindeki gibi; toplu taşımaya ağırlık verilecek ve trafik azaltılarak yaya dostu projeler ile bölgedeki geçim canlandırılacak. Dükkanlar daha işler hale getirilerek, Kızılay’ın görünümüyle ve yaşam kalitesiyle Avrupa’nın gözde semtlerinden biri haline gelmesi sağlanacak.