Gökçek’e teleferik şoku!

Gökçek’e teleferik şoku!
21 Kasım 2014 16:47

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklama yaparak “Gökçek’in aklı dışlamasına mahkemeden bir yanıttır” dedi.

 

 

Siteler – Karapürçek hattında yapılan Gökçek’in teleferiği yargı kararıyla iptal edildi. 1/25.000 ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planında teleferik hattının fiziki- şematik olarak gösterilmeyip bir ulaşım sistemi olarak yer verilmemesi, öte yandan, imar plan notunda yer alan “Teleferik hattı ve istasyonların şematik olup, uygulama aşamasında hat ve istasyonların yeri değişebilir” şeklindeki ibarenin hatların ve istasyonların yerlerinin uygulamada değiştirilebilmesine olanak tanıyan belirsizlikler içermesi, dolayısıyla uygulama imar planının tanımına aykırı olması sebebiyle daha önce de Karapürçek teleferik hattına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesinin açtığı davada yürütmenin durdurulması kararı verilmişti. Aynı gerekçeyle mahkeme yürütmeyi durdurma kararının ardından iptal kararı verdi.

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Melih Gökçek’e geçmiş olsun dedi. Candan: “ Ankara’da ulaşım ana planı ortada yokken, teleferik gibi kendi hayal dünyasına ait projelerini hayata geçirmeye çalışan Melih Gökçek’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz . Ulaşım projesi için pahalı ve toplu ulaşım için yetersiz olan teleferik projesi açtığımız davayla mahkeme tarafından iptal edilmiştir. Gökçek’in aklı dışlamasına mahkeme yanıt vermiştir.” şeklinde konuştu.

 

 

11. İdare Mahkemesi iptal kararında ayrıca Siteler Karapürçek teleferik hattının Ankara Ulaşım Ana Planında gösterilmediğine dikkat çekti.

 

 

Kaynak: Sözcü