Gökçek’e Ankara’daki kanalizasyonsuz mahalleleri sordu!

Gökçek’e Ankara’daki kanalizasyonsuz mahalleleri sordu!
26 Ekim 2016 12:30

Ankara’nın büyük bir bölümünde kanalizasyon, içme suyu ve yol gibi altyapı sorunlarının yaşandığını belirten CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuyu soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı.

 

 

 

 

Gölbaşı’nın Ahiboz, Bağiçi, Boyalık, Emirler, Gölbek, Günalan, Hallaçlı, Karaali Yazlık Karagedik Aydın, Karagedik Ercan, Karadoğan, Kırıklı, Kızılcaşar, Koparan, Mahmatlı Bahçe, Oğulbey, Örencik, Soğulcak, Taşpınar, Tepeyurt, Tuluntaş, Yavrucak, Yaylabağ, Yurtbey gibi mahallelerinde kanalizasyon alt yapısı bulunmadığını ifade eden Gök, bölgedeki vatandaşların sağlık açısından büyük bir tehditle karşı karşıya olduklarını kaydetti.

 

 

 

 

Gök, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde “Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan mahallelerin kaçında kanalizasyon ve içme suyu alt yapısı bulunmamaktadır? Gölbaşı ilçesine yukarıda sıralanan 24 mahalleyle birlikte alt yapısı bulunmayan diğer mahallelere bu hizmet ne zaman verilmeye başlanacaktır? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapısı bulunmayan bu mahallelere, alt yapı sağlamaya dönük olarak bir yatırım planı bulunmakta mıdır? Kanalizasyon hizmeti verilmeyen ancak su şebekesi bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşlardan atık su bedeli alınmakta mıdır? Kanalizasyon altyapısı bulunmayan mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlık açısından karşı karşıya bulundukları riskleri ortadan kaldırmak için herhangi bir önlem almayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

 

 

Kaynak: Hürriyet