Gökçek ve Taşdelen’i üzecek YASA! AKÇAlı Yapı Kooperatifi’ni zora sokan KARAR!

Gökçek ve Taşdelen’i üzecek YASA! AKÇAlı Yapı Kooperatifi’ni zora sokan KARAR!
10 Ocak 2017 10:51

Başta Akçalı ve SuKent gibi Çayyolu’nda kooperatiflerde AKP ve CHP oybirliği ile emsal artışlarına giden Çankaya ve Büyükşehir meclisleri bazı emsalleri 5-6 kat arttırmışlardı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’nin son açıklamaları alınan bu kararları zora sokacak cinsten.

 

 

 

 

İşte o haber:

 

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “ Bakanlık artık imar planı yapmayacak. Kentsel dönüşüme karışacağız ama imar planı yapmayacağız. Makul iş yapan herkes başımın tacı. Ancak kirli işler dönüyorsa mezardan babam bile kalksa benim kapım kapalıdır” dedi.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Malatyalı İşadamları Derneği’nin toplantısında yaptığı konuşmada son dönemde bakanlık olarak attıkları adımları sıraladı. Kentsel dönüşümden imar mevzuatına bir çok konuya ilişkin yeni adımlar attıklarını söyleyen Özhaseki şu noktaların altını çizdi…

 

 

“Bakanlık artık imar planı yapmayacak. Kentsel dönüşüme karışacağız ama imar planı yapmayacağız.

 

 

Makul iş yapan herkes başımın tacı. Ancak kirli işler dönüyorsa mezardan babam bile kalksa benim kapım kapalıdır.

 

 

Adaletli olarak birtakım kuralları ve prensipleri tam oturtacağız. Yeni belediye yasası geliyor. Parsel bazlı imar değişiklikleri yasaklanıyor.

 

 

Şöyle bir vicdan var mı; masum, helaliyle iş yapan hukuka uyduğu zaman imar alacak. Adamını bulan, eli kolu oynayan gidecek bunu artıracak.

 

 

Bunun dinde imanda yeri yok, bu helal değil bunu çok net söylüyorum. Burada bir şehir cinayeti var. Bakanlık bundan sonra imar planı yapmayacak.

 

 

Kentsel dönüşüme karışacağız o ayrı bir şey. Ancak imar planı yapmayacağız. Tanıdığı bulan bize geliyor.

 

 

Böyle bir şey yok. Hele İstanbul için söylüyorum bazı belediyeler bunu yapıyor. İmar planları 2 ise 4’e ya da 8’e çıkarıyor.

 

 

15 milyonluk şehri 30 milyon yaptınız. Sorunları, altyapıları nasıl çözeceksiniz.

 

 

Bir başka konu daha var, müteahhit arkadaşlar bilir. Bir yerde değer artışı oluyorsa bu değer artışı belediye tarafından bir şekilde alınıyor. . Nasıl alınıyor pekala, bir okul, cami ya da yurt yaptırıyor, bunlar masum gözükebilir. Diğer türlü çirkin ilişkiler içerisinde de alıyor. Bunu da yasaklıyoruz.

 

 

Daha doğrusu böyle bir değer artışı oluşuyorsa parselde bunun değerini bir komisyon biçecek ve kamu o değeri alacak.

 

 

Havada kalıp da kimin cebine gideceği ortam oluşmasın diye çırpınıyoruz. Vatanı sen mi kurtaracaksın daha ne yolları bulunuyor diyenler de kendileri bilir.

 

 

Emin olun zehir zıkkım olur. Makul iş yapan herkes başımın tacı. Ancak kirli işler dönüyorsa mezardan babam bile kalksa benim kapım kapalıdır.”

 

 

 

 

Bakanın konuşmasının ardından, MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Aziz Yeniay ve MİAD Yönetim Kurulu Üyesi .Hüseyin Oflaz’ın moderatörlüğünde soru – cevap bölümüne geçildi.

 

 

Programın sonunda, Yeni Malatyaspor’a sponsorluğundan dolayı Evkur Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kan, yılın genç girişimci ödülünü almasından dolayı HSC Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan’a Bakan Mehmet Özhaseki tarafından plaket takdim edildi. Toplantının sponsorluğunu yapan Çalık Holding adına da Şahin Nalbant tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’ye günün anlam ve önemine istinaden tablo takdim edildi.