Gökçek havlu attı Baran önde gidiyor!

Gökçek havlu attı Baran önde gidiyor!
11 Nisan 2018 09:14

Başkent, haftasonu önemli bir seçime gidiyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimleri, komitelerin büyük mücadelesine, hatta kavgalara sahne oluyor.

 

 

 

ATO Başkanı olmak için paravan şirketler kuran ancak KHK ile önü kesilen Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek aday olmayacağını açıkladı. Ayrıca, ATO’yu merdiven veya paravan olarak kullanmak isteyen bazı gruplara FETÖ’nün sızdığı öğrenildi.

ATO’da, 14 Nisan Cumartesi günü komite ve meclis üyelikleri seçimi, 20 Nisan’da da yönetim kurulu başkan ve üyelerinin belirleneceği seçim yapılacak. ATO’dan yapılan açıklamaya göre, oda seçim takvimi Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenirken, odanın meslek komitesi ile meclis üyeliği seçimi 14 Nisan Cumartesi günü ATO Congresium’da yapılacak.

 

 

MESLEK ÖRGÜTLERİ MÜCADELE VERİYOR

 

 

Odanın 67 meslek grubunda, 248’i komite üyesi ve 181’i meclis üyesi olarak toplam 429 asıl üye ve yedeklerinin seçilmesi için ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 140 sandık kurulacak. Oy verme işlemi saat 09.00’da başlayacak ve saat 17.00’de sona erecek. Seçim gizli oy, açık tasnif esasına göre yapılacak. Seçim sonuçları, itiraz süresinin sonunda 18 Nisan tarihinde kesinleşecek.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu, disiplin kurulu üyeleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu’nun delegeleri seçimi de 20 Nisan’da 09.00-13.00 saatlerinde ATO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılacak. Geçen gün yaşanan kavga nedeniyle üyeler huzursuzluk yaşarken, seçimlerin demokratik ve huzrulu bir ortam içinde yapılması için her türlü güvenlik tedbirinin alınacağı öğrenildi.

ATO’da başkan adayları arasında mevcut başkan Gürsel Baran bulunuyor. Baran’a ise henüz rakip çıkmadı. Çıkıp çıkmayacağı da henüz bilinmiyor.

 

 

GÖKÇEK’İ KHK BİTİRDİ

 

 

Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, daha önce odanın başkanı olmak için her türlü yolu deneyen, hatta kendi lehine oy kullanmaları için birçok belediye taşeron çalışanına paravan şirketler kurdurup oyunlar yaptığı ortaya çıkan Osman Gökçek’in bu sene aday olmayacağı açıklandı. Daha önce 150 kişiden fazla ATO üyesine konuşmalar yapan Gökçek’in 20 kişi bile toplayamaması, seçime girmemesi için yeterli bir sebep olarak belirtiliyor. Ancak Gökçek’in paravan şirketlerin oy kullanmasının önüne geçen KHK’dan sonra kazanamayacağını anladığı, bu nedenle Baran karşıtı komitelere dışarıdan sessiz destek verdiğine işaret ediliyor.

 

 

FETÖ DEVREDE

 

 

Baran’ı devirmek için sadece Gökçek’in harekete geçmediği, FETÖ’nün de burada yeniden örgütlenmek için çalışmalar yürüttüğü belirtildi. FETÖ’ye yakın ekibin bazı komitelere girip gizlice çalıştıkları, bazılarının parayla dışarıdan adam tutarak, esnaflardan yetki belgesi topladıkları tespit edildi.

Edinilen bilgilere göre, Baran’ın ekibi güçleniyor. Birçok milli, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi esnafın da Baran’a destek verdiği, bu destek verenlerin çoğunun da Ankara’nın en iyi esnaflardan oluştuğu belirtiliyor. Komitelerin oldukça yoğun çalıştıkları, adaletli bir seçimin olması durumunda FETÖ’nün ATO’da barınamayacağı da vurgulanıyor.