Gökçek, giderayak kenti ‘donatmış’

Gökçek, giderayak kenti ‘donatmış’
22 Şubat 2020 14:00

28 Ekim 2017’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek, park ve bahçelere konulması amacıyla istifasından üç ay önce 81 milyon TL’lik kentsel donatı malzemesi aldı. Milyonlarca liralık malzemeler için anlaşma sağlanan şirketin ortağının, Gökçek’in batık projesi Ankapark’ın da yönetim kurulu başkanlığını yaptığı öğrenildi

 

 

MALZEMELER DEPOYA KALDIRILDI

 

 

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre ABB, Ankara’da bulunan park, mezarlık, piknik alanları ile cami, dernek ve vakıflara kent mobilyası konulması için ihale açtı. Melih Gökçek’in istifasından beş ay önce açılan ve sözleşmesi istifadan üç ay önce imzalanan ihale kapsamında 71 kalem kentsel donatı malzemesi alındı. Malzemelerin büyük bölümü, belediyenin Kazan’da bulunan ova fidanlığı depo alanı ve Söğütözü’nde bulunan iç depo alanına kaldırıldı.

Belediye bütçesinden 81 milyon TL harcanarak alınan malzemeler, Park Kent Mobilyaları isimli şirketten temin edildi. Şirketin yönetim kurulundaki isimlerin, belediye ile yakın ilişkide olması ve Gökçek’in çılgın projesi Ankapark’ın yönetiminde yer alması dikkati çekti.

 

İHALENİN KAZANANI TANIDIK

 

Gökçek’in milyarlarca lira harcayarak yaptırdığı ancak ziyaretçi çekmediği için kapısına kilit vurulan Ankapark’a ilişkin, “Halkımız Wonderland Eurasia’da sınırsız eğlenceyi tadacak” diyen Levent Kutlucan’ın ihaleyi kazanan şirketin ortakları arasında olduğu ortaya çıktı. Belediye ile milyonlarca liralık anlaşma için el sıkışan şirketin yöneticisinin, aynı zamanda bir süre de Ankapark’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı bildirildi.

 

Fotoğraf: AFP