Giresun’da sel felaketi!

Giresun’da sel felaketi!
23 Ağustos 2020 09:00

Giresun’da yaşanan sel felaketinde can kaybı artıyor. Selde biri jandarma, dört kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

 

 

Doğu Karadeniz’i etkili olan sağanak yağış Samsun ve Ordu’dan sonra Giresun’u etkisi altına aldı. Giresun’un bir çok ilçesinde su baskınları yaşandı. Sağanak yağış cadde ve sokakları nehre çevirdi. Yol kenarındaki araçlar sel nedeniyle sürüklendi. Dereli ilçesinde saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu. İlçe merkezi yakınlarından geçen Aksu Deresi’nin taşmasıyla cadde ve sokaklar adeta nehre döndü.

 

 

“BURADA KULLANILABİLİR TEK DÜKKAN YOK”
Soylu, “Şu anda 11 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncü vatandaşımız Yasemin Özdemir’in de naaşına ulaşıldı. Allah rahmet eylesin.

Şu ana kadar 127 vatandaşımız, arama kurtarmada kurtarıldı.

(Dereli ilçesinde) Burada kullanılabilir durumda tek bir dükkan yok, hepsi tamamen tarumar olmuş. Devletimiz bütün gücüyle beraber hem buradaki yaraları saracaktır hem de vatandaşımızın yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

YAYLADAN DÖNEN 20 KİŞİ MAHSUR KALDI
Şu anda kayıp olduğunu bildiğimiz altı kişi daha var. Tirebolu’da bir kişi, Çaldağ’da üç kişi, Espiye’de bir kişi, Dereli Akkaya köyünde bir kişi olmak üzere altı kişinin de kayıp olduğu ihbarını aldık. Bunun ötesinde bu bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldıklarımız var, alamadıklarımız var.

Yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişi, sekizi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor.

Bu 20 kişiye ulaşılamamasının sebebi, en son 10 dakika önce konuştuğumuzda 3 kilometrelik bir mesafe kaldığı söylendi. Bulundukları yerin hem sağında hem solunda heyelan düştü ve o heyelanın tam ortasında kaldılar. Onlara da ulaşma çalışmaları devam ediyor.