GIFler ile İngilizce Öğrenilir mi?

GIFler ile İngilizce Öğrenilir mi?
7 Temmuz 2018 20:30

Hepimiz GIFleri çok seviyoruz. Modası asla geçmiyor. İlk kez 90lı yıllarda karşımıza çıkan eğlenceli GIFler son zamanlarda özellikle sosyal medya uygulamalarında sık sık kendini gösteriyor. Mesajlaşma uygulamalarında da GIFler kullanıp duygularımızı esprili bir şekilde ifade etme fırsatı buluyoruz.

 

Peki GIFler İngilizce öğrenmek için de kullanılabilir mi?

 

Hello7 adında bir İngilizce öğrenme programı GIFleri kullanarak İngilizce kelimelerin daha kolay ezberlenebileceği ve daha zor unutulacağını iddia ediyor. Aslında bu fikrin arkasında Başdaştırma Metodu adı verilen ve dünya eğitmenleri tarafından en başarılı İngilizce kelime ezberleme yöntemlerinden biri olarak kabul edilen bir metod var.

 

Öğrendiğimiz şeyleri beynimizde başka bir şey ile eşleştirerek saklamaya meyilliyizdir. Örneğin bazı yerler bize belli bir kokuyu hatırlatabilir veya duyduğumuz bir ses hafızamızda yer etmiş bir şarkıyı anımsatabilir. GIFler de içlerinde kısa hikayeler barındırdığı için öğrendiğimiz kelimeler hafızamızda daha derine yazılır ve bu hikayelerin veya görüntülerin çağrıştırması ile daha kolay hatırlanır.

 

İngilizce öğrenmeye çalışan herkese Hello7’ı denemelerini öneriyoruz.