Gezi’de ölenler için Dikili’de fidan dikildi

Gezi’de ölenler için Dikili’de fidan dikildi
27 Ağustos 2013 16:08

İzmir’in Dikili Belediyesi, Nazım Hikmet Parkı’nda Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamlarını yitiren Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz ve Medeni Yıldırım anısına, törenle fidan dikti.

 

Törene, görevden alınan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan, Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemler sırasında atılan biber gazı kapsülü yüzünden bir gözünü kaybeden Muharrem Dalsüren ve başından yaralanan Ahmet Ay da katıldı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamlarını yitiren Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz ve Medeni Yıldırım anısına fidan dikildi. Fidanların dikilmesinin ardından konuşan Osman Özgüven, “Bugün Ethem, Abdullah, Mehmet, Ali İsmail ve Medeni anısına fidan diktik. Onları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onlar özgürce yaşamak için demokratik bir şekilde haklarını ararlarken, yaşamlarını yitirdi. Ancak barış içinde kardeşçe yaşamamızın önüne kimse geçemeyecek. Buradan Ankara’da kesilmek istenen 7 bin ağaç için direnen ODTÜ’lü dostlarımıza da selam gönderiyoruz. Her yer Taksim, her yer ODTÜ, her yer direniş” dedi.

gez4

 

gez3

gez2