Gezi Ruhunu ikiye bölmeyin

Gezi Ruhunu ikiye bölmeyin
3 Ağustos 2013 15:55

Türkiye’de Geziden öncesi ve Geziden sonrası var artık.Ancak Gezi ruhunuda ikiye bölmeyin!

Seyit TOSUN H&H YORUM

Uzun süreden beri ilk defa yazıyorum…Biraz da Aydınlık, Ulusal Kanal, TGB tutuklamalarına karşı önemli bir kesimin hala ses çıkartamaması etkili oldu bunda.

Demokrasi duyarlılığımızı gözaltına alınan Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal Çalışanları ve
TGB’li arkadaşlarımız için de göstermemiz gerekmektedir. Bulunduğunuz illerde bu gözaltılarla ilgili bir açıklama, çalışma ya da protesto varsa mutlaka katılın. Eğer yoksa kendiniz düzenleyin. Bugün yalnız bırakırsak, yarın yalnız kalırız…“Bunu kimlere dediğimi o dostlarımız anlıyor”….Bugün bölünme zamanı değil. Bilakis, birleşmenin tam da olması gereken yer. Eğer Uludere’ye sessiz kalıp, Silivri’ye giden varsa hata ediyordur. Ama Silivri’ye sessiz kalıp da Uludere’deki katliamı ağzından düşürmeyen varsa ( ki var ) aynı hatayı onlar yapıyor….

Şöyle ki; Yarının Türkiyesi’nde inanın ki ayrım yapanlar yalnız kalacaklar. Gezi sonrası Türkiye’yi iyi okuyamayan partiler de barajın altında ve tarihin çöp sepetinde kalacaklar. DSP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı dönemimde de ondan önce ve sonra da yıllarca 2023 hedefinin bizlerin koymasını gerektiğini yıllarca anlattık, rapor ettik.

Bugün bazı milletvekillerinin ve parti yöneticilerinin de aralarında olduğu kimseler bana o zaman “Halkımız çok ileriyi düşlemez. Bugünle ilgili somut söylemler kullanmak gerekir.” Dediler. Canları sağ olsun demek ki AKP bu vekil ve yöneticilerin derinliğini yakalayamamış olacaklar ki son seçimlerde 2023 hedefi ile çıktılar. Sonuç ortada…

Seçimlerin ardından hem DSP’de hem CHP’de birçok yöneticiye ( Talebi üzerine buna sayın Kılıçdaroğlu’da dahil ) bazı raporlar sunduk. Özellikle gençlik alanında yatay örgütlenmelerin başlatılması ve sivil toplum örgütü gibi hareket tarzlarına geçilmesini tavsiye etmiştik rapor sonunda. Hem yazıyla hem de sözle şunu söylediğimizi çok iyi hatırlıyorum. Aşşağıdaki cümleler de verdiğimiz raporun sonundan ;

” Türkiye’nin çoğunluğu genç nüfus. Ancak sadece % 5’i örgütlü. Ancak Siyaset Bilimi’nde kullandığımız % 18 örtülü örgütlü örgütlü bir kesim var. Bunlar resmi üyelik bağından çok cemaat gibi kuvvetli bağlarla birbirlerine bağlılar. Örgütlü azınlığın örgütsüz çoğunluğa egemenliğini kırıp yeninden büyümek için yukarıda belirttiğimiz yatay örgütlenme biçimlerinin kullanılması  yararlı olur. Eğer partiler hiyerarşik ve genel merkezlerin gölgesinde gençlik örgütlenmelerini sürdürmeye çalışırlarsa siyasi partilere katılmayan politik gençlik kendisine yeni bir politik hareket başlatacaktır.”

Rapor Tarihi Yıl 2008

Not : Bunu “Ben demiştim” demek için değil. Hala vaktimiz var demek için yazdım.Hangi siyasi partide, yada demokratik kitle örgütünde olursanız olun hiç bir kuvvetten imtiyaz, izin ve onay beklemeyin.

Yarının Türkiye’sinde ayrım yapanlara yer yok. Bundan sonra siyaset yapacak tüm genç dostlarıma bunu dikkate almalarını öneririm.


Yazarın Son Yazıları:
‘Bu adamlara Haddini Bildiriniz!’
Türklükten fayda görmedim!
Alternatif usta belgeseli