Gezi Parkı tutuklusundan havalandırmadaki kameraya mektuplu isyan

Gezi Parkı tutuklusundan havalandırmadaki kameraya mektuplu isyan
25 Eylül 2013 16:10

İzmir’deki Gezi Parkı olaylarıyla ilgili düzenlenen operasyonlar kapsamında tutuklanıp Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’ne konulan G.A., Doğan Haber Ajansı’na (DHA) gönderdiği mektubunda, çatılarda bulunanların aksine havalandırmalara takılmak istenen güvenlik kameralarına tepki gösterip söktükleri için kendilerine 40’ar gün tek kişilik hücres cezası verildiğini ileri sürdü.

 

 

DHA’ya ulaşan G.A.’ın el yazısıyla yazdığı ve cezaevi yönetimince ‘Görüldü’ mührünün basıldığı mektubunda şu ifadeler yer aldı:

 

“Hak gaspları, keyfi uygulamalar sadece dışarıda, sokaklarda değil hapishanelerde, F tiplerinde kendini en somut şekilde gösteriyor. Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla hapishanelerde havalandırmalara takılmak istenen kameralar var. Zaten belli çatıların üstüne monteli her yere hakim şekilde duran MOBESE kameralar varken, güvenlik gerekçesiyle bu kameraların takılmasına akıl sır ermiyor. Bizi 24 saat yattığımız yatağa kadar gözetlemek istiyorlar. Bunun amacı güvenlik değil, baskı, yıldırma, var olan tecridi ağırlaştırma. Bu kameraları istemediğimizi söyleyip yerinden söküp 2 kez verince 20’şer günden 40 gün tek kişilik hücre cezası verildi. Yaklaşık 70 kişiye. Gelişen bu süreçte yaşanan duruma sloganlarımızla tepki gösterdik, ardından soruşturmalar. ‘Gereksiz yere marş ve slogan atmak’ suçu işlemişiz. Cezalar geldi hemen arkasından, iki ay boyunca haberleşme araçlarından yoksun bırakma. Tecridin en somut örneklerinden biri değilde nedir. Suç sayılan, gerekiz görülen sloganlarımız, ‘Kahrolsun faşizm’, ‘ Kamera işkencesine hayır’, ‘Direniş Şehitleri Ölümsüzdür’. Soruyorum sizlere, psikolojik baskı için konulan kameralara tepki gereksiz mi ? Gezi parkı olaylarında ölenleri anmak gereksiz mi? Uygulanan bu uygulamalara karşı tüm kamuoyunu desteğe çağırıyorum.”

 

 

a1902d5a33105148e86e814e71e6e790