Gezi notlarından pratik şifa reçeteleri

Gezi notlarından pratik şifa reçeteleri
22 Aralık 2013 11:35

Yazımızın konusu, gezi notlarından pratik şifa reçeteleri hakkında olacaktır:

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl Ocak-2006 Libya: Başkent Tripoli de ikamet eden Hukukçu, Ammar ismindeki Türk asıllı (Çerkez) ve ataları 1813 yılında Antalya-Finike’den Libya’ya gelmiş. Ammar emmi 79 yaşındaydı, 1700 dönümlük narenciye bahçesi olan ve narenciyecilikle geçimini temin eden bir soydaşımızdır. Ammar emmiye üç gün misafir oldum ve misafirlikte Ammar emminin, atalarından kendisine miras kalan bu tıbbi bitkilerle tedavi kültürüne bire bir şahit olduğum ve bilgi edindiğim bazı reçeteleri siz saygıdeğer okuyucularımızın bilgisine sunup, paylaşacağım.

 

KOLESTEROL YÜKSEKLİĞİ REÇETELERİ:

 

REÇETE 1- Malzeme: Yarım ceviz büyüklüğünde taze zencefil, iki orta boy havuç, bir limon, 30-40 adet taze maydanoz sapı, yarım çay bardağı zeytinyağı cam veya teneke de olmalı, kesinlikle plastik ambalajlardakini kullanmayın.

 

Hazırlanışı: Taze Zencefil ve havuçları rendeleyip, maydanozu doğrayın, bir limon suyunun hepsini sıkıp zeytinyağını ilave edip karıştırdıktan sonra, gün ortasında ve akşam yemeklerine başlamadan önce bu salata yenmelidir.

 

NOT: Bu salata, hem kolesterolünüzü düzenler, hem bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlayıp ve bütün hastalıklara ev sahipliği yapan kabızlığı da önler. Hem de bağırsaklar da ki gaz sorununuzu %100 şifaya kavuşturur.

 

REÇETE 2- Malzeme: 150-200 gram armut, bir parmak muz, bir adet kivi ve yarım ceviz büyüklüğünde taze zencefil.

 

Hazırlanışı: Meyvelerin hepsini ve taze zencefili soyup bir tabağa koyun. Tüketimi: İlk önce muz yenmeli, daha sonra diğer meyveler yenilecektir. NOT: Muz’u en son yediğiniz de, kabızlık sorunu ortaya çıkar. Çünkü muz’un tabiatı soğuktur. Ayrıca diğer meyve tüketimi de ihmal edilmemelidir. Bu uygulamalardan 40 gün sonra, doktorunuza kontrol olunuz.

 

BASUR MEMESİ REÇETELERİ:

 

REÇETE 1- Malzeme: 150 gram ağartılmış tatlı payam (badem), yeterince zeytinyağı.

 

Hazırlanışı: Payam’lar (Badem) ağartılıp iyice ezildikten sonra, cam bir kaseye koyup, teneke veya cam şişede olan sızma zeytinyağını ilave edip tahta kaşık ile iyice krem haline getirildikten sonra cam kavanoza konup kullanılır.

 

Kullanılışı: Basur memesi sabunlu bez ile yıkayıp temizleyip tuvalet kağıdı ile iyice kurutulur, hazırlanan krem basur memesine parmak ucuyla masaj yaparak krem uygulanır. Etkisi: Bu krem ile uygulama basuru yok eder.

 

AMMAR EMMİ’NİN ZAYIFLAMA REÇETELERİ:

 

REÇETE -Malzeme: 6-8 adet portakal, 1-2 adet greyfurt, bir adet Limon, 50 gram taze zencefil, yarım demet maydanos veya taze nane.

 

Hazırlanışı: Portakallar ve greyfurtlar sıkılır, suyu blender sürahisine boşaltılır, limon kabuğu ile iyice yıkandıktan sonra 4’e bölünerek çekirdekleri ayıklandıktan sonra kabuğu ile beraber sürahiye atılır, ayıklanmış yıkanmış nane-maydanos ve soyulmuş taze zencefil ilave edilip çırpıldıktan sonra, bu karışım ile kahvaltıyı yapın. Bu karışım gün boyu C vitamini ihtiyacınızı karşılar ve ayrıca zencefil sayesinde hem kolestrolünüzü de düşürür hem de gribal enfeksiyonlardan korur. Ve böylece doğal yollarla zayıflamış olursunuz.

 

AMAR EMMİDEN BEL AĞRISI REÇETESİ:

 

REÇETE: Malzeme: Yeterince kaliteli süzme bal, yeterince taze öğütülmüş un haline getirilmiş karabiber, bir tatlı kaşığı toz zencefil.

 

Hazırlanışı: Tane karabiber un haline getirilir bir kenara bırakılır.

 

Kullanılışı: Bel ağrısı olan hasta yüz üstü yatıp belin ağrıyan bölgesi bal ile en az 20-30 dakika dikey olarak parmak uçları ile masaj yapıldıktan sonra, un haline getirilmiş karabiber ve toz zencefil karıştırılıp masaj yapılan bölge elinize bal yapışmayacak şekilde iyice sıvayıp bir bez ile bağlayın. Üç günde bir bu uygulamayı tazeleyin. Bel ağrınızın nasıl geçtiğine ALLAH’ın izniyle sizde şaşıracaksınız. Yeter ki iradenizi kuvvetli tutun. İradenin kuvvetli olması demek, tedaviyi ALLAH’ın izniyle %50 çözmüşsünüz demektir. İradenin kuvvetli olmasının etkinliği dünya psikologları tarafından da onaylanmıştır.

 

Önemli NOT: Kesinlikle hazır toz karabiber kullanılmamalıdır.

 

Cenab-ı ALLAH, Yüce Türk İslam alemine afiyet ve sağlık hazinesinden şifalar sunmayı nasip etsin. AMİN

 

Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, rahmetle, Gazileri Minnetle anar. Hastalara Şifa-i şerifler dileriz.

 

NOT: Reçeteler ile ilgili soru ve önerilerinizi sitemiz aracılığı ile bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

ÖZDEYİŞLER:

 

Akıllı kişi neticeyi önce görür, gafilse sonunda. (Mevlana Hz.)

Su arama! Susuzluğu elde et ki, yukarıdan aşağıdan gelecek su coşsun. (Mevlana Hz.)

Alın yazısıyla boyalı şeylerin seni yoldan alıkoymaması için dikkatli ol! (Mevlana Hz.)

Sendeki kötü işler açıkça görülse şüphesiz sen, kendi kendine düşman olurdun. (Mevlana Hz.)

Hayatın değeri uzun yaşanmasında değil, vicdan muhasebesi yapmaktadır. (Numan ALADAĞ)

Hayat korku, açlık, baskı olmadığı zaman güzeldir. (CERVANTES)

Hastalıklar, kötü zevklerin ücretidirler. (Thomas FULLER)

Hataları saklamak, düzeltmekten daha çok acı verir. (Benjamin FRANKLİN)

 

Kaynakça: Numan ALADAĞ’ın, 1984-2013 yılları arası, yurtiçi ve yurtdışı tarımsal ve tıbbi bitkiler araştırma ve kaynak kişilerle sohbet notları:

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun