‘Gerekli adımlar atılmazsa 2023’te dibe vururuz’  Seçmen, 23 Haziran’da yumruk attı!

‘Gerekli adımlar atılmazsa 2023’te dibe vururuz’ Seçmen, 23 Haziran’da yumruk attı!
27 Haziran 2019 08:58

İstanbul seçiminin ardından gözler, “Seçmenin mesajını görmezden gelemeyiz. Nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın partide nasıl bir değişim yapacağına çevrildi. Parti kulislerinde kabinede ve AKP’nin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda köklü değişiklik talepleri dile getiriliyor.

 

 

 

Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada 31 Mart ve 23 Haziran’ın muhasebesini yapacaklarını belirterek, “Her alanda nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız. Bu değerlendirmenin sonucuna göre de atmamız gereken adımları kararlılıkla hayata geçireceğiz ama dışarıdan birilerinin yaptığı tanımlara göre değil, biz tanımlamamızı kendi içimizde hep birlikte yapma kudretine sahibiz” dedi.

Erdoğan, grup toplantısı çıkışında ise kabine revizyonuyla ilgili sorulara “Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız, siparişle bu işler olmaz” diye yanıt verdi.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, parti içinde önceki seçimlerde partinin güç kaybettiği zamanların yaşandığına, ancak 23 Haziran seçiminin bunlardan çok farklı olduğuna dikkat çeken bazı parti yöneticileri, eğer bir değişime gidilecekse bunun 1-2 kişinin yenilenmesi yoluyla değil, seçmeni ikna edecek bir değişimle yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Parti kulislerinde, 24 Haziran’dan beri seçmenin partiyi uyardığına dikkat çekilerek, “24 Haziran’da seçmen Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçti, ama partiyi uyardı. Ancak bu uyarı çok iyi okunamadı. Seçmen, 31 Mart’ta uyarısının dozunu artırdı, 23 Haziran’da ise yumruk attı. Eğer bu mesaj iyi değerlendirilmez ve gerekli adımlar atılmazsa 2023’te dibe vururuz” görüşü dile getiriliyor.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1458511/Ya_Saray_ya_parti.html