Gerçeklerin özlemi

Gerçeklerin özlemi
10 Eylül 2015 13:04

Ey Yüce Türk İslam alemi!

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Aziz Vatan şehitlerimizi rahmet, Gazilerimizi minnetle anar. Ruhları şad olsun.

 

NOT: Bugün Cuma akşamıdır: Vatan şehitlerinin ruhu için, Kur’an-ı Kerim okumasını bilenler Kur’an, bilmeyenler ise bilgileri dahilinde okuyup dua etsin. Ayrıca her Cuma akşamı şehitlerimizin ruhunu şad etmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.

 

Ey Yüce Türk Milleti!

Büyük Türk Milletinin, birlik ve beraberlik şuuru sayesinde gerçekleşecek huzur ve güven ortamı, kuvvetli ve istikrarlı idarecilerin teşekkülüne bağlıdır. Bu idarecilerinde ruhlarında sadakat ve samimiyet olup, riyakar olmaması gerekir. Bugün ülkenin en acil ihtiyacı, hizmet bekleyen insanların ihtiyaçlarına koşabilecek, çözüm yolu bekleyen stratejik konular ve ayrıca binlerce el atabilecek güçte sağlam Hükümetlerin oluşması değil midir?

 

TÜRKİYE RAHAT DEĞİLDİR

Açık ve samimi olarak söylemek gerekirse bugün Türkiye rahat değildir. Çünkü:

İktisadi faaliyetlerin amacı refahı arttırmaktır, Türkiye’de refah artmamıştır. Aksine iktisadi demokrasinin mevcudiyetsizliği, sosyal adaletsizlik, kara para hareketliliğinin oluşturduğu felaketlere göz yummak ve devlet yetkililerini lüzumsuz işlerle oyalamak artmıştır.

 

İyi bir devlet idaresinin eseri huzur, güven ve haram olan faaliyetlere ve kara para ile mücadele etmesidir. Oysa Türk vatandaşının huzur ve güvenin teminine ihtiyacı vardır.

 

Ülkemizin geleceğini teminat altına alacak üretime dayalı yatırımlar, güvenli olmayıp durma noktası haline gelmiştir.

 

Ruhunda Vatasn sevgisi olup, Vatana hizmet etmeye talip, ”Bütün siyasilerin Anayasa sınırları ve demokratik gelenekler ve usuller içinde asgari bazı Milli konuların müşterekler etrafında ittifak etmelerini, hürriyet düzeni, siyasi ve ekonomik demokratik rejimin başarısı için temel bir şart olarak görmeliyiz.”

 

SON OLAYLARIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

 

Açıkça görmeli ve söylemeliyiz ki, Türkiye ciddi huzursuzluk içindedir. Son günlerde Vatan şehitlerinin artması dikkat çekicidir!

 

Bir yandan, vatandaşla devlet kuvvetleri karşı karşıya gelmekte, ağır silahlar kullanılarak , Vatan evlatları şehit oluyor. Bu silahları kullananlardan daha çok, asıl bu silahları kullananlara temin eden, dış ve içte ki, zalimler birinci derece sorumludur!

 

Kanunu ve nizamı sağlayacak meşru otorite etkisiz kalmamalıdır. Aksi takdirde kanun ve nizam hakimiyeti, Milli huzur ve güvenlik yerine Büyük Türk Milletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışan ihanet şebekelerine, Allah korusun yol açılmış olacaktır. Onun içindir ki, TBMM de k, partiler, Milli sorunları çaresiz bırakmamalıdır. Milli huzur ve güveni sağlamak için, olumlu müdahalelerde tek yumruk olmaya ihtiyaç vardır.

 

Türkiye deki son gelişmeler göz önüne alınarak, Milli sorunların çözümüne sahip çıkmalı ve özellikle bencil olmayıp, ruhunda Vatan sevgisi olan ve her şeye emredersin efendim zihniyetinden uzak, T.B.M.M. de ki tüm Milletvekilleri, Hükümeti denetleme ve uyarma görevlerini sür’atle yerine getirmelidir.

 

Siyasi ve iktisadi demokrasi düzeninde, soysuzlaşmanın acısını ve toplum, huzurun hasretini çekiyor.

 

Sonuç olarak sosyal, ekonomik ve siyasi emniyet; Büyük Türk Milletinin geleceğini teminat altına almayı zayıflatmıştır. Türkiye yeni bir buhrana sürüklenmek isteniyor. Allah korusun.

 

MİLLİ DEĞERLERİMİZ:

HİÇBİR ZAMAN VE HİÇBİR SURETTE İSTİSMAR EDİLEMEZ,

ÖZELLİKLE SİYASETE HİÇ ALET EDİLMEMELİDİR!
ATATÜRK, istismar edilemez,

ATATÜRK Milletinin Milli Kahramanıdır…

TÜRK ORDUSU, istismar edilemez.

TÜRK ORDUSU daima Türk Milletinin hizmetindedir.

TÜRK GENÇLİĞİ istismar edilemez.

TÜRK GENÇLİĞİ, Milli geleceğimizin teminatıdır…

Onu, dış güçlerin yurt içindeki uzantıları aracılığı ile estirilen Vatan evlatlarının şehit edilmesine ve bu kasırgaları anlamlı, Kardeşi kardeşe, genci gence saldırmamalıdır.

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ, İstismar edilmez, çünkü bütün Türk vatandaşları Milliyetçidir.

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ: Ama riyakar ve hayalperest Milliyetçilik değil, ŞUURLU TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİDİR.

İSLAM DİNİ, Hele hele, hiç istismar edilemez.

BÜTÜN TÜRKLER Müslümandır. Cennetin anahtarı da her Müslümanın kendi elindedir. Sadakatla, samimiyetle ve riyakarlıktan uzak kalarak yaptığı, ibadetlerin karşılığıdır…

TÜRK ÖĞRETMENİ, İstismar edilemez.

Öğretmen, Milletin maddi ve manevi kalkınmasında en çok etkisi olan, Milletlerin, mutlu yarınlarını yaratandır.

YUKARIDA YAZDIĞIM, BU MİLLİ DEĞERLER,

SİYASİ PARTİLERCE DE İSTİSMAR EDİLEMEZ.

Özellikle siyasete hiç alet edilemez… Edildiği gün Milli felaketlerin kapımızı çaldığı gündür… Allah korusun!

Her Türk vatandaşının, yurdunu ve Milletini sevdiğinden asla şüphe edilemez… Haram kazanç yemeye alışanlar hariç.

Nerede ikilik, nerede bölücülük, orada bozgunculuk, orada felaket…

Dış ve içteki haram kazanç elde eden Vatan hainleri iyi bilmelidirler ki, Türk Milleti bugün dünden daha çok kuvvetlidir…

İHTİYACIMIZ, Yıpranmakta olan, Milli birliğimizi, yeniden tazelemek ve güçlendirmektir…

Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, Allah’a inanıp, vicdan muhasebesi yapan ve ruhunda Vatan sevgisini taşıyan cümle Vatan severlere, Vatana hizmet etmeyi nasip etsin.

Velhamdulillahi rabbilalemin. Maasalavat.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun