Genital sağlık sorunları hakkında

Genital sağlık sorunları hakkında
9 Haziran 2017 19:44

Genital sağlık sorunu dediğimizde aklımıza, doğrum sonrası yaşanılan sorunlar gelmektedir.

 

 

 

Oysa fizyolojik yapı değişikliğine bağlı birden fazla genital sağlık sorunu vardır. Ankara’da kliniği bulunan Op. Dr. Uzay YILDIRIM genital sağlık sorunları ve tedavileri hakkında bizlere açıklamalarda bulundu…

Genital Sağlık nedir?

Genital sağlık kadınların kişisel bakımından başlayan, evlilik ve doğum sonrası fiziki yapıya kadar birçok süreci içinde barındırır. Öncelikle kişisel bakımın öneminden bahsedelim, temizlik ve hijyen burada büyük önem taşır. Genital bölge bakımı birçok hastalığın önüne geçmektedir. Pamuklu çamaşırlar, hijyenik temizlik sağlık açısından oldukça önemlidir.

Kızlık Zarı Dikimi Genital Sağlıkla mı Estetikle mi ilgilidir?

Kızlık Zarı dikimi Ankara merkezimizde genital estetik alanında yapılmaktadır. Sağlıkla ilgisi şu açıdan vardır, kızlık zarının doğuştan olmaması, ilerde ya da geride olması gibi durumlar sağlık açısından değerlendirilmektedir.

Yaşanılan kaza, geçirilen ameliyat sebebiyle kızlık zarı dikimi Ankara kliniğimizde estetik işlem olarak yapılabilmektedir.

Genital Estetik nedir?

Fiziki ya da sonradan yaşanılan genital değişikliklerin giderilmesi için yapılan müdahalelere genital estetik denilmektedir. Özellikle doğum yapan kadınların, doğum sonrasında oluşan fiziki yapılarının değişmesi sonucunda bu işlemler tercih edilmektedir.

Genital estetik birden fazla uygulamayı içerir. Beyazlatma, daraltma, sıkılaştırma gibi işlemlerin yapıldığı müdahalelere denir.

İdrar kaçırma tedavisi de genital estetik midir?

İdrar kaçırma bir sağlık sorunudur. İdrar yollarının kas yapısında meydana gelen sorunlar ya da doğrum sonrası oluşan sorunların etkisi olarak ortaya çıkar. Ameliyatsız idrar kaçırma tedavisi genetik estetik alanında yapılmaktadır.

Ameliyatsız idrar kaçırma, cerrahi işlem gerekmeden, lazer ile tedavi edilebilmektedir. Özellikle doğum sonrasında zaman geçtikçe ortaya çıkmaktadır, bu durumda ameliyat olmaktan korkan hastalar bu yolla tedaviyi tercih edebilirler.

Genital estetik aslında birçok hastalığın tedavisi için tercih edilmektedir. Estetik kelimesi tamamen fiziki değişiklik ve kişisel özel tercih gibi düşünülse de aslında hastalıkların tedavisi özellikle psikolojik tedavilerde önemli bir alandır. Hastalık dışında sağlık sorunu olan durumlarda da tercih edilmektedir. Yaşadığınız genital sorunların çözümü için çekinmeden uzman doktorlardan yardım alabilirsiniz. Yaşadığınız ciddi bir sağlık sorunu olabilir ya da evliliğinizi olumsuz etkileyen bir sorun olabilir bu yüzden kişisel bakım ihtiyacı bile olsa dilediğiniz tedavi için doğru adresleri seçebilirsiniz.