Genelkurmay çatı davası 30 Ekim’e ertelendi

Genelkurmay çatı davası 30 Ekim’e ertelendi
16 Haziran 2017 19:10

15 TEMMUZ darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin görülen davada ara karar veren mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı, 30 Ekim 2017’ye erteledi.

 

 

 
Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılanmasına, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi içindeki duruşma salonunda devam edildi. Üç hafta aralıksız süren ve 56 sanığın savunmasının alındığı davanın, 20’inci celsesi bugün tamamlandı.

 

 

 

SAVUNMALARIN ARDINDAN SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

 

 

Sanık savunmalarının ardından mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Aytekin Cenikli, yakalama kararı çıkarılan firari sanıklar Fethullah Gülen ve diğer sanıklar hakkındaki yakalama kararının devamına ve beklenilmesine karar verilmesini talep etti. Başka davalardan tutuklu olan sanıklar Özkan Aydoğdu, Ali Yazıcı, Gökhan Şahin Sönmezateş, Ünsal Coşkun, Ali Osman Gürcan, Akın Öztürk, Ahmet Özçetin, Ahmet Bircan Kırker, Bilal Akyüz, Erhan Caha, Ertuğrul Terzi, Hakan Evrim, Halil Gül, Kubilay Selçuk, Mehmet Şahin, Muhsin Kutsi Barış, Murat Aygün, Murat Koçyiğit, Mustafa Barış Avıalan, Muzaffer Düzenli, Osman Ünlü, Ömer Faruk Harmancık ve Savaş Kavaklı’nın bu dosyadan da tutuklanmalarını isteyen savcı tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

 

 

Mahkeme, mütalaanın ardından kararını açıklayarak, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 30 Ekim 2017’ye erteledi. Mahkeme heyeti ayrıca, başka davalarda tutuklu bulunan Akın Öztürk, Ali Yazıcı, Ömer Faruk Harmancık ve Hakan Evrim’in de aralarında bulunduğu 23 sanığın bu dosyadan ayrıca tutuklanmasına karar verdi.

 

 

 

Kaynak: DHA