Genelkurmay baskınını emekli FETÖ’cü yönetmiş

Genelkurmay baskınını emekli FETÖ’cü yönetmiş
28 Ağustos 2016 09:00

FETÖ’cü subayların, darbe girişimi gecesi Genelkurmay Karargâhı’na yaptıkları baskın sırasında da ByLock adlı şifreli program ile haberleştikleri ortaya çıktı. Savcılık, komutanların derdest edildiği sırada görüntülere yansıyan sivil kıyafetli sırt çantalı kişinin, Akar’ın eski emir astsubayı Serhat Pahsa olduğunu tespit etti…

 

 

 

 

Asuman Aranca / Sözcü

 

 

Ankara Başsavcılığı’nca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Genelkurmay Karargahı’na ait kameralardan elde edilen görüntüler, cuntacıların nasıl haberleştiğini de ortaya koydu. Görüntülere göre, Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarını zor kullanarak derdest edenlerin, sık sık telefonlarına aynı anda gelen mesajları okudukları ve buna göre hareket ettikleri anlaşıldı.

 


AKAR’IN EMİR SUBAYI ÇIKTI

 

 

Kameralara yansıyan görüntülerde, TRT’de sözde darbe bildirisinin okunduğu saat 23.34’te cuntacılara ortak bir mesaj gönderildiği görüldü. Görüntülere yansıyan sivil kıyafetli sırt çantalı kişinin de 27 Mayıs 2016’da emekliye ayrılan ve Orgeneral Akar’ın emir astsubaylığını yapan Başçavuş Serhat Pahsa olduğu tespit edildi. Pahsa’nın, MİT tarafından FETÖ’cü olduğu belirlenerek Genelkurmay’a gönderilen 3 bin kişilik listede adının yer aldığı öğrenildi. Tasfiye listesinde yer aldığını öğrenen Pahsa’nın bu nedenle YAŞ toplantısını beklemeden emekliye ayrıldığı tahmin ediliyor.

 

 

YURTDIŞINA KAÇTI

 

 

Pasha’nın darbe gecesinin koordinatörlerinden biri olduğu ve emekli astsubay olmasına karşın, kendisinden rütbeli olan askerlere talimat verdiği kameralara yansıdı. Pahsa, darbe girişimi başarısız olunca yurtdışına kaçtı. Hakkında yakalama kararı verildi. Serhat Pahsa’nın adı, Genelkurmay Başkanı Akar ile 2. Başkan Yaşar Güler’i dinleyen isimler arasında yer alıyordu. Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel’i, makam odasına böcek koyarak dinlediklerini itiraf etmiş, “Ben dinlemeyi bırakınca bu işi Serhat Pahsa ve soyadını bilmediğim Şener isimli başçavuşa yaptırmışlar. Serhat ve Şener Başçavuşlar Hulusi Akar’ın emir astsubaylarıydı” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/genelkurmay-baskinini-emekli-fetocu-yonetmis-1368057/