Genel Sağlık Sigortası’nda AKP kandırmacası!

Genel Sağlık Sigortası’nda AKP kandırmacası!
15 Nisan 2016 16:03

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün yasalaşan torba kanun, işsiz gençlere zorunlu olarak yapılan Genel Sağlık Sigortası primlerine ilişkin eleştirileri bitirmedi.

 

 

 

25 YAŞINDAN BÜYÜK OLANLARIN BORCU SİLİNMİYOR!

 

 

Muhalefet, AKP icadı olan sistemin tamamen kaldırılmasını talep etti ancak milyonlarca genci borçlu duruma düşüren uygulamadan geri adım atılmadı. AKP’lilerin oylarıyla kabul edilen torba yasaya göre primlerini şimdiye kadar ödemeyen gençlerden sadece 25 yaşını doldurmayanların borçları, bir kereye mahsus olmak üzere silindi.

 

 

BORCUNU ÖDENEYEN ÖDEDİĞİ İLE KALACAK, PARASINI GERİ ALAMAYACAK

 

 

Yasada, borcu olmayanlarla ilgili bir düzenleme ise yok. Yani borcunu ödemiş olanlar ya da primlerini düzenli olarak yatıranlar, yaptıkları ödemeleri devletten geri alamayacak.

Maddenin görüşmeleri sırasında söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da düzenlemeyi eleştirdi. 25 yaş sınırının hiçbir kriterle ilgisi olmadığını savunan Kalaycı, borçları silinenlerin de iş bulamaması halinde yeniden borçlandırılacağına dikkat çekti.

 

 

Kalaycı şöyle konuştu:

 

 

MHP’Lİ KALAYCI: ”GENÇLERİN SADECE 25 YAŞINA KADAR OLAN GSS BORÇLARI SİLİNİYOR”

 

 

“Yapılan düzenlemeyle gençlerin 25 yaşını doldurdukları güne kadar olan genel sağlık sigortası primlerinin tahsilinden vazgeçilmektedir. Gençlerin sorununa kalıcı bir çözüm getirilmemektedir. 25 yaş sınırı hangi kritere göre konulmuştur? 25 yaşını doldurmuş işsiz gençlerin suçu, günahı nedir?

 

 

BORCU SİLİNSE DE GENÇLERE ÖNÜMÜZDEKİ AY YİNE BORÇ ÇIKACAK

 

 

Ayrıca, 25 yaşını doldurmamış gençlerimizin borcu silinse de iş bulamadıysa hemen önümüzdeki aydan itibaren tekrar borç çıkarılacaktır. Zira, geçen ay yapılan düzenlemeyle, lise mezunlarına en fazla 20 yaşını, yükseköğretim mezunlarına ise en fazla 25 yaşını geçmemek şartıyla iki yıl süreyle ücretsiz sağlık hizmeti hakkı verilmiştir. Bu sürede iş bulamadıysa genel sağlık sigortası primine muhatap olacaklardır.

 

 

İŞSİZ GENÇLER GSS BORCUNU HANGİ GELİRLE ÖDEYECEK

 

 

TÜİK tarafından açıklanan 2015 iş gücü istatistiklerine göre, işsizlik oranı yüzde 10,3’e, genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 18,5’e yükselmiştir.

Üniversite mezunlarının işsizlik oranı yüzde 11 olup, 692 bin üniversite mezunu gencimiz iş aramaktadır. .

 

 

BORCUNU ÖDEYEMEYENİN CANINI MI ALACAKSINIZ?

 

 

Bugün, yüz binlerce öğretmen adayımız işsiz; iktisatçılar, işletmeciler işsiz; ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler, teknikerler işsiz durumdadır. Bu gençlerimizin çoğunluğunun 25 yaşın üzerinde olduğu açıktır. Bulunduğu yaş itibarıyla fazla bir sağlık hizmeti alması söz konusu olmayan gençlerimize “Genel sağlık sigortası primi ödeyeceksin.” diye dayatmanın ne anlamı var?

Sayın Bakan, işi olmayan, geliri olmayan 25 yaşını doldurmuş gençlerimiz GSS prim borçlarını hangi gelirle nasıl ödeyeceklerdir, canlarını mı alacaksınız?

 

 

İŞSİZ GENÇLER AİLESİNİN SAĞLIK SİGORTASINDAN YARARLANMALI

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi gençlerimizin bir iş buluncaya, bir gelir sahibi oluncaya kadar ailelerinin sağlık sigortasından yararlandırılması ve gençlerimiz için çıkarılmış borçların silinmesi görüşündedir.”

 

karsigazete.com.tr