Genel Merkez’de tek aday eğilimine rağmen Kaftancıoğlu’nun karşısına rakip çıkacak mı?

Genel Merkez’de tek aday eğilimine rağmen Kaftancıoğlu’nun karşısına rakip çıkacak mı?
13 Ocak 2020 10:15

CHP’de kurultay takvimi işlerken gözler İstanbul İl Başkanlığı seçimine ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun karşısına rakip çıkıp çıkmayacağına çevrildi.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre CHP’de 14 Aralık’ta başlayan ilçe kongreleri 27 Ocak’ta tamamlanacak. İl kongreleri ise 3 Şubat 2020-2 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak.

CHP yönetiminin kritik kentlerde ve büyükşehirlerde il kongrelerine tek adayla gitme eğilimi ve başarılı il başkanları ile yola devam edilmesi görüşü bulunuyor.

 

 

PARTİ YÖNETİMİNDE TEK ADAY EĞİLİMİ

 

Edinilen bilgiye göre parti yönetiminde Kaftancıoğlu ile devam edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Parti yönetiminde, “Başarılı il başkanlarımızla devam etmeliyiz. 25 yıl sonra İstanbul’u kazanmış bir il başkanı başarılıdır” değerlendirmesi yapılıyor.

CHP kulislerinde şu değerlendirmeler yapılıyor:

“Genel Başkan kendi çalışma arkadaşlarını belirleme hususunda öneri yapacaktır. Her dönem böyle olmuştur, o çalışmak istediği kişiyi söyler. ‘Ben Canan Hanımla devam etmek istiyorum diyecektir yahut da ben Canan Hanım’a başka bir görev vereceğim, İstanbul’da da şunu görmek istiyorum’ diyecektir. Bu iki koşulda İstanbul tek liste çıkabilir. Tek başına Canan Hanım’ı işaret ederse Canan Hanım tek çıkabilir. Ama serbest bırakıyorum derse de üç adaylı bile olabilir İstanbul’da.
Canan Kaftancıoğlu her koşulda aday, ancak ilçelerde şu ana kadar Kaftancıoğlu’nun desteklediği adayların önemli bir bölümü kazanamadı.”

 
KULİSLERDE KONUŞULAN İSİMLER

 

Kulislerde adı geçen Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, “Genel Başkan ve örgüt kimi takdir ederse o il başkanı olur. Genellikle de böyle olmuştur. Burada şimdi benim bir adaylık veya benzeri bir çalışma içinde olmam doğru olmaz zaten örgüt ve Genel Başkan takdir ettiğinde bu bir görev olur takdir etmediğinde de yapacağınız çalışma çok anlamlı olmaz” dedi.

CHP kulislerinde adı geçen bir diğer isim de İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat. Edinilen bilgiye göre Canpolat, ilçe kongrelerine göre kararını verecek.