Gençlik Kurultayı, ADD gençliğinin ortak başarısıdır

Gençlik Kurultayı, ADD gençliğinin ortak başarısıdır
8 Ekim 2012 17:53

ADD Gençlik Kolları Önceki Genel Başkanı Hüseyin Çetin, pazar günü toplanacak olan ADD gençlik kurultayını Halkın Habercisi’ne değerlendirdi.


H&H RÖPORTAJ

ADD Gençliği ilk kez seçimli yani tam anlamıyla demokratik bir kurultay topluyor bu süreç hakkında bizi bilgilendirir misiz?

Burada öncelikle seçimli kurultay vurgunuzun üzerinde durmak istiyorum. Evet, ADD Gençliği ilk kez bütün MYK üyelerinin seçimle belirlendiği bir kurultay topluyor. Ancak ADD Gençliği yaptığı çalıştayları, bölge toplantıları ile kendi demokratik süreçlerini işletebilen, genel merkezi ile sürekli diyalog halinde olan, gerektiğinde genel merkezi çok sert eleştirerek hesap sorabilen bir yapıya zaten sahip. Bu nedenle kimse ADD Gençliğine “demokrasi” getirdiğini sanmasın, kimse ADD Gençliğine kurultay yaptırarak ihsânda bulunduğunu düşünmesin. Evet, gerekli hukuki düzenlemeler yapılarak kurultayın altyapısı oluşturulmuştur, ancak kurultayı toplama iradesi ADD Gençliğine aittir. Zaten önceki dönemde de yapılan seçimli bölge toplantıları ile ADD Gençliği seçim pratiği kazanmıştır. Toplanan gençlik kurultayı ADD Gençliğinin ortak başarısıdır. Ben bu sürece en başından beri (2006 yılından itibaren) katkı koyan bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.   

Peki, kurultaya ilişkin beklentileriniz ya da önerileriniz nelerdir?

Öncelikle ADD Gençliği bu kurultayda kesinlikle isim tartışmasına girmemelidir. Toplanan kurultayımızda bizler, isim tartışmasının aksine ülkemizin içinde bulunduğu durumu, ADD’nin ve ADD Gençliğinin bu süreç içerisinde Türkiye için neler ifade ettiğini, eylem planlarımızı, örgütlenme stratejilerimizi konuşmalıyız. Karşı devrimin eylem planı adım adım işlerken bu planı işlemez hale getirecek programımızı tartışmalı, gelecek öngörülerimizi ortaya koymalı, AKP’nin ileri faşizmine dur diyecek eylemlerimizin kararlarını almalıyız. Bu noktada kurultay kesinlikle birilerinin egolarını tatmin eden, birilerine sıfat, makam – mevki kazandıran, özgeçmişime bir de MYK üyeliği ekleyeyim diyenlerin sıradan bir toplantısına dönüşmemelidir. Bu kurultaydan Gençliğe Hitabe’den ve Bursa Nutku’ndan alınan görevin sorumluluğu ile devrim karşıtlarına, hainlere ve işbirlikçilere karşı olan mücadelemizin kararlılığı aldığımız eylem kararları ile gösterilmelidir.

Kurultayların bir de seçim tarafı var, seçime ve adaylara ilişkin düşünceniz nedir, nasıl bir seçim atmosferi bekliyorsunuz?

Ben bol adaylı bir seçim olmasını diliyorum. ADD Gençliğinin yetişmiş kadroları mevcuttur. Bu yüzden dava arkadaşlarıma aday olmaları çağrısında bulunuyorum. Çünkü ADD Gençliğinin geleceği şu an için zorunluluktan doğan dar kadrocu bir anlayışa terk ve teslim edilemez.   

Peki, sizin yeniden genel başkanlık planınız var mı? Kurultayda aday mısınız?

Çok net bir şekilde cevap veriyorum ki yeniden genel başkan olmak gibi bir planım yok, kurultayda da kesinlikle aday değilim. Ancak aday değilim demem, seçime ilişkin bir tasarrufumuz olmadığı anlamına gelmez. Elbette ki uzun yıllardır birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla, örgütümüzün bu yetişmiş kadroları ile kurultaya ilişkin bir tasarrufumuz olacaktır.