Gençliğin geleceği helal lokmadır

Gençliğin geleceği helal lokmadır
18 Mayıs 2014 09:36

Saygıdeğer okuyucularımız! Yazımızın konusu, gençliğimizin geleceği helal lokmadır hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Soma da hayatını kaybeden Maden şehitlerimize Allah’tan Rahmet diler.
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.
Cenab-ı Allah bir daha böyle acıları, Büyük Türk Milletine göstermesin.

 

Ey Büyük Türk Gençliği! 19 Mayıs, Gençlik ve Spor bayramınız Kutlu olsun. Nice 19 Mayıslara.

 

Ey Türk gençliği!
Unutmamalıyız ki, Türk İslam kültüründe sevgi, tabiatımızı insanlık terbiyesi içinde yetiştiren yalnız ebedi esastır. Kalbimizin kuvveti olan sevgi ve İman, bir ağacı yetiştiren gibi, gençleri de yaratan ve terbiye eden ilahi ve ebedi varlıklardır. Gençliği tembellik ve felakete sürüklemenin en esaslı şeyi kalbin sertleşmesidir.

 

Ey Türk gençliği
İyi bilmeliyiz ki en büyük sorunumuz ve ıstırabımız cehaletimizdir. Bugüne kadar sanayi toplumu olamamanın muhasebesi yaptık mı? Büyük Türk Milleti olarak hangi noktadayız, bunu hepimiz iyi biliyoruz hangi noktada olduğumuzu. Yılların ihmalinin neticesi olan ve halen sanayi toplumu olamamanın nedenlerini araştırmalıyız. İmanlı-İhlaslı Türk gençliğine, sanayi toplumu bir ülke olmamız gerekir düşüncesini hafızalarına yerleştirmeliyiz. Gençliğin ve bilim adamlarının bu en kutsal görevlerinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ”Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” buyurmuşlardı. Lüzumlu bir hakikat olan bu vecizeyi bütün gençlerin ve Türk Milletinin bir an olsun aklımızdan çıkarmamamız gerekir.

 

Ey gençler!
Zamanın kıymetini anlayan insanlar, ondan en iyi şekilde ve nasıl faydalanacalkarını bilirler. ”Yaşamak için zamanı fırsat bilin, çünkü mevcudiyetimizin sebebi budur. Zamanı öldürmek en korkunç suikast olduğunu unutmamalıyız. Çalışmak için zaman ayırın; ancak vicdan muhasebesine odaklı çalışarak helalinden kazanmanın sayesinde kuvvet kazanabilirsiniz. Oyun için zaman ayırın; çünkü oyun bir zeka kaynağıdır. Arkadaşlık etmek için zaman ayırın; size saadeti getirecek olan dostluktur.
Çevrenizdeki alemi görmek, anlamak, kısaca seyredebilmek için de zaman ayırmayı unutmayın. Günümüz 24 saat olmasına rağmen bütün bu zevkleri bize tattıracak kadar uzundur. Gülmeğe, eğlenmeğe vakit ayırın. Zira o ruhumuzun musikisidir. Çocuklarla oynayın. O anda hayatınızın en büyük zevkini tadacağınıza emin olun. Çevrenize daima vicdanlı faaliyetleri gösterin. Saygınlığınızı kanıtlayan en kuvvetli delil bu olacaktır.”

 

İmanınız kadar genç, şüpheniz kadar yaşlıysanız; vicdan ve nefsinize güveniniz kadar genç, korkunuz kadar ihtiyar, ümidiniz kadar genç, ümitsizliğiniz kadar ihtiyarsınız.

 

Ey anne-Babalar!
Allah korusun, çocuklarınızın gelecekte görünür görünmez kaza, belalardan korunmasını istiyorsanız; oluşturduğunuz meyve bahçesinde diktiğiniz fidanlar, meyve vermeye başladığı zaman şifa olsun, afat olmasın? İşin ana esası: Haram yollarla elde ettiğiniz taşınır taşınmaz mallar, Allah korusun, gençlerinize yedirdiğiniz zaman kaza, bela ve afat meyvelerin karşılığını mutlaka Cenab-ı Allah, size verecektir. Bazı bölgelerde, haksız kazançlar elde edenlere, bakıyorum o aileleri, Cenab-ı Allah sürekli manevi huzursuzlukla cezalandırıyor. Bu aileler halen, kurtuluş yolunun cüzdan (Haram) muhasebesinde olduğunun faaliyetleri içerisindedirler. Allah aşkına! O ailelere sesleniyorum! Lütfen, genç çocuklarına ve torunlarına acısınlar. Milyarlarca lira nakit paraları ve taşınmazları olsa dahi, Cenab-ı Allah’ın onlara huzur vermeyeceğini bilip, idrak etmelidirler. Allah, bu kültüre haiz olanları ıslah etsin. Türk gençliğine haram lokma yedirmeyi nasip etmesin.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen Aziz Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri şükran ve Rahmetle yad edelim. Gazileri Minnetle Analım. Hastalara dua edelim.

 

Cenab-ı Allah, Büyük Türk Gençliğini, cüzdan (Haram faaliyet) muhasebesi yapan gafil anne, baba ve diğer önderlerin şerrinden esirgeyen gençlerinden esirgesin.

 

ÖZDEYİŞLER:
Ahlak, ruh, insanlık ve tembellik bakımından çökmüş olan bir Dünya ancak ve ancak eğitim, gençlik yetiştirme ve gençlik yaratma yollarıyla kurtarılabilir. (Orgeneral Hamza Günalp)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun