Genç Düşünce Enstitüsü’nden gönüllülere web sitesi!

Genç Düşünce Enstitüsü’nden gönüllülere web sitesi!
9 Ocak 2020 08:30

Dünya’da ve ülkemizde gönüllülük anlayışının uygulamalarını araştırmak, kamuoyuna ve ilgili makamlara duyurmak, gönüllülük yapan gençlerin haklarını korumak konusunda bilimsel incelemeler yapmak ve yaptırmak için Sivil Düşün Desteği ile www.gonulluhaklari.org sitesini Genç Düşünce Enstitüsü kurdu.

 

 

Dernek Başkanı Muratcan Işıldak ‘‘Ülkemizde bulunan gönüllülerin yasal düzenlemeleri mevcut değil. Web sitesini kurmakta amacımız; çalışma hakkı, sağlık ve eğitim hakkı olmak üzere tüm gönüllülük yapmayı hedefleyen ve hali hazırda gönüllülük yapmakta olan kişilere katkıda bulunmaktır. Bu konuda yapılacak olan yasal düzenlemeler için önerilerde bulunmak, derneğimizin amacına uygun açık oturumlar, seminerler, konferanslar, paneller ve toplantılar düzenleyerek kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları yayımlayacağımız web sitesinde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte online çalışmalarda düzenleyeceğiz. Son temel amacımızda bu çalışma ile ülkemizde sağlıklı bir gönüllülük yasasının T.B.M.M tarafından onaylanması için toplu lobi çalışması ile yasaya sahip olmak. Sivil Düşün desteği ile kurduğumuz web sitesi sayesinde gönüllü gençlerimiz haklarına sahip olmaları konusunda çalışacağız’’ dedi.

 

 

Genç Düşünce Enstitüsü ile birlikte gönüllük alanında çalışmalar yapmak, yasalaşması konusunda destek olmak isteyen kişiler için www.gonulluhaklari.org adresinde üyelik formu bulunmaktadır.