GENAR’ın anketine göre, hangi parti, oylarının ne kadarını koruyor?

GENAR’ın anketine göre, hangi parti, oylarının ne kadarını koruyor?
7 Kasım 2017 10:22

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, GENAR Araştırma Şirketi’nin partilerin oylarını ne kadarını koruduğunu belirlemek üzere yaptığı araştırması hakkında yazdı.

 

 

Selvi, yapılan araştırmaya göre Meral Akşener liderliğinde kurulan İyi Parti’nin diğer partiler üzerindeki etkileri olduğunu belirterek partilerin ne kadar oy oranlarını koruduğu ilgili “Partilerin kendi oylarını koruma oranları ise çarpıcı sonuçlar veriyor. AK Parti yüzde 97.5 oranında kendi oyunu koruyor. CHP yüzde 97 oranında kendi oyunu koruyor. HDP yüzde 98 oranında kendi oyunu koruyor. Burada bir tek MHP’de farklı bir durum söz konusu. MHP yüzde 85-86 oranında kendi oyunu koruyor” dedi.

 

 

Abdulkadir Selvi’nin “Partiler seçmenlerinin yüzde kaçına sahip” başlığıyla yayımlanan (7 Kasım 2017) yazısı şöyle:

 

 

Türkiye’nin önemli araştırma kuruluşlarından GENAR, partilerin oyunun ne kadarını koruduğunu belirlemek üzere bir araştırma yaptı.

16 Nisan referandumundan sonra bu araştırmanın yapılması önemliydi. Çünkü AK Parti seçmeninin yüzde 10’u, oy vermeye gitmedi. Ama bir seçim olsa aynı seçmen AK Parti’ye oy verecek mi, vermeyecek mi? Bunun tespit edilmesi gerekiyordu.

 

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın