‘Gelip bakıp gidiyorlar… Usandım, bıktım artık’

‘Gelip bakıp gidiyorlar… Usandım, bıktım artık’
26 Aralık 2018 10:59

Mersin’in Yenişehir ilçesinde bir lisenin arkasında geçen asfalt yol iki yıl önce sel suları nedeniyle göçtü. Yolda yaklaşık 30 metre uzunluğunda ve 10 metre derinliğinde çukur oluştu. O gün bugündür yol yaptırılmadı. Birçok öğrenci ve aracın bu yolu kullandığını belirten mahalle muhtarı Aziz Bulut yaşadıklarına isyan ederek, “Gelip bakıp gidiyorlar. 2 yıldır çözüm yok. Usandım, bıktım artık” dedi.

 

 

Mustafa İnsan / SÖZCÜ

 

 

Mersin’in Yenişehir ilçesi Gökçebelen Mahallesi’nde Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi arkasındaki asfalt yol, yaklaşık 2 yıl önce sel suları nedeniyle göçtü. Yolda yaklaşık 30 metre uzunluğunda ve 10 metre derinliğinde çukur oluştu. İddiaya göre, dere yatağı üzerine kurulan yol, dolgu yaptırılarak inşa edilmişti. Göçen yol, bir türlü yapılamayınca mahallede oturan birçok öğrenci ve vatandaş engelleri aşarak okula ulaşıyor.

 

DAHA NE YAPAYIM BEN?

 

Yolun onca başvurusuna rağmen bir türlü yapılmadığı belirten Gökçebelen Mahallesi muhtarı Aziz Bulut, “Liseye giden bazı öğrenciler geçemez oldu. Başka yol kullanarak okula ulaşıyorlar. 2 yıldır bu yol bu halde. Birçok defa kaymakamlığa ve belediye başvurduk. 21. Yüzyılda bu çağda bu eziyeti yaşıyoruz. Ancak şimdiye kadar bir çözüm bulunamadı. Gelen bakıyor, bir daha da geri gelmiyorlar. Aynı zamanda bu yol, birçok kişi içinde tehlike oluşturuyor. En azında bir yaya yolu yapın dedim. ‘Tamam’ deyip geçiyorlar. Mahalleli bana sitem ediyor, muhtar çalışmıyor diye. Daha ne yapayım ben? Bıktım, usandım artık” şeklinde konuştu.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gelip-bakip-gidiyorlar-usandim-biktim-artik-2867586/