Geleneksel Tıraşın Erkeklere Sağlamış Olduğu Yararlar

Geleneksel Tıraşın Erkeklere Sağlamış Olduğu Yararlar
30 Kasım 2019 13:36

Kökleri oldukça eski zamanlara dayanan, en başta sağlık ve hijyen konularını temeline oturtmuş olan tıraş eylemi, günümüzde geleneksel olarak gerçekleştirilen tıraş olarak adlandırılmıştır. Geleneksel tıraş, kuru ve ıslak olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilmektedir.

 

Islak olarak gerçekleştirilen geleneksel tıraş yönteminde, adından da anlaşılacağı üzere yüzün ıslatılarak yapılmasıyla gerçekleştirilmektedir. Kullanılan malzemelerde ise; klasik tıraş bıçağı, yaprak jilet, tıraş fırçası, tıraş kremi veya sabunu, tıraş kâsesi, losyon ve balsamlardır.

 

Islak olarak gerçekleştirilen geleneksel tıraş, kuru tıraşa göre daha faydalı ve yararlıdır. Çünkü ıslak tıraşta ilk olarak yüzün ıslatılıp, nemlendirilmesi gerekmektedir. Bu sayede, yüz bölgesinde yer alan sakallar yumuşayıp, daha kolay bir şekilde kesilecektir.

 

Geleneksel Tıraşta Konforlu Bir Tıraş İmkânı

 

Günümüzde tıraş olacak olan erkekler artık klasik tıraş makinelerinin yerine çok jiletli tıraş bıçakları kullanmaktadırlar. Bu durum aslında sanıldığı kadar iyi değildir. Çünkü erkeklerin sakallarını kesmeleri için ihtiyaçları olan keskin ve bir tane jiletin olmasıdır.

 

Çok jiletli olan tıraş bıçakları, sanıldığının aksine cilde çok fazla zarar vermektedirler. Çünkü 3 jiletli bir tıraş bıçağı 3 kere aynı bölgeye darbe uygulamaktadır. Bu durumda cildin daha fazla zarar görüp, tahriş olmasına sebep olmaktadır. Ancak tek jiletli geleneksel tıraş işlemlerinde sadece bir jilet darbesiyle bölgedeki kıllar kesilip, cilde daha az bir şekilde zarar verilmiş olmaktadır.

 

Daha Ekonomik Bir Tıraş Olma İmkânı

 

Erkekler arasında en çok şikâyet edilen konu, kullan – at tıraş bıçaklarına harcanmakta olan paranın fazlalığıdır. Ancak klasik tıraş makinelerinin kullanımında bu durum söz konusu değildir. Çok jiletli tıraş bıçakları ucuz değildir ve atık halde bulundukları zamanda doğa için oldukça tehlikelidirler.

 

Geleneksel hale gelen tıraş yöntemi, günümüzde kullanılan tıraş yöntemine göre uzun vadede daha ekonomiktir. Islak tıraş, başlangıçta bir yatırım gerektirmektedir. Çünkü ıslak tıraşta kullanılacak malzemeler daha sürdürülebilir bir halde ve çok daha kaliteli malzemelerden üretilmektedir. Edinmeniz gerekenler; jiletli bir klasik tıraş makinesi, tıraş kâsesi, tıraş sabunu ve tıraş fırçasıdır. Bu edinmeniz gereken malzemelere yatırım yaptıktan sonra kullan – at bıçaklara göre daha uzun süreler tıraş olmak için ekstra para vermenize gerek olmayacaktır.

 

Tıraş bıçaklarında toptan en kaliteli ürünler https://www.tirassepetim.com/ sitesinden inceleyebilirsiniz.