Gelecek Partisi’nden iddia: Baskın seçim yapmayı düşünüyorlar

Gelecek Partisi’nden iddia: Baskın seçim yapmayı düşünüyorlar
17 Şubat 2020 10:52

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Hiçbir kimse bizi ‘biz bunları seçime sokmayacağız’ diyemez. Şimdi de bir baskın seçim yapmayı düşünüyorlar, sebebi bizim büyümemizdir, daha çok büyümemizi istemiyorlar” iddiasında bulundu.

 
“ÖLENLER ÖLDÜ, KALAN SAĞLAR BİZİMDİR”

 
Özdağ, Tarafsız Haber Ajansına konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir” şeklindeki sözlerine Özdağ, şu yanıtı verdi:

“Bizim için de aynı söz geçerlidir, ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir. Ben de aynı şekilde söylüyorum, ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir.

 

 

“ÇARESİZLİĞİN BİR NOKTADA DA TERCÜMESİ”

 
Sayın Erdoğan bir parti genel başkanıdır, bir parti genel başkanına cevap veririm, veririz, bu cümle ‘ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir’ cümlesi bir çaresizliğin de aynı zaman da sonucu, bir durum tespitiyken aynı zamanda çaresizliğin son halin bir noktada da tercümesi.

 

 

“GEÇMİŞTE DE REFAH PARTİSİ’NDEN AYRILDIKLARINDA DA ONLARA BİRİLERİ BÖYLE SÖYLÜYORDU”

 
Geçmişte de kendisi ve arkadaşları Refah Partisi’nden ayrıldıklarında da onlara birileri böyle söylüyordu, onun için siyasette partileri çok fazla amaç haline dönüştürmek, liderleri çok fazla tabu haline dönüştürmek doğru değil, partiler araçtır artık batı nasıl yapıyorsa demokratik ülkeler bu siyaseti nasıl yapıyorlarsa öyle yapmalıyız.

 

 

“BİZİ KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK ETMESİNDEN SONRA İSTİFA ETTİK”

 
Biz, Adalet ve Kalkınma Partisinin bizi kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmesinden sonra istifa ettik. Ondan sonra da bir yol haritası çizdik. Üç ay içerisinde bir parti kurduk. İki ay içerisinde de 32 ilde örgütlendik. İktidar olmak istiyoruz. Bundan sonra Adalet ve Kalkınma Partisini icraatlarıyla eleştireceğiz, polemik yapmayacağız.

 

 

“SON 1.5 SENEDİR DE YÖNETEMİYOR ARTIK”

 
Adalet ve Kalınma Partisi Türkiye’ye hizmetler yapmıştır, bu hizmetlerinden sonra da son 4 senedir 5 senedir Türkiye’yi kötü yönetiyor. Son 1.5 senedir de 1 sene 8 aydır da yönetemiyor artık. Sebebi de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir, sebebi de parti içindeki kırılmalardır, biz bundan sonra bunları konuşacağız.

 

 

“HİÇBİR KİMSE BİZİ SEÇİME ‘BİZ BUNLARI SEÇİME SOKMAYACAĞIZ’ DİYEMEZ”

 
Yarın seçim varsa bile seçime hazırız, yıl sonunda seçim varsa seçime hazırız, 2021’de Nisan’da Mayıs’ta seçim varsa seçime hazırız, hiçbir kimse bizi seçime ‘biz bunları seçime sokmayacağız’ diyemez. Biz her halükarda sandıkla buluşacağız, milletle buluşacağız ve Allah nasip ederse de iktidar olacağız.

 

 

“ŞİMDİ DE BİR BASKIN SEÇİM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORLAR”

 
Daha önce baskın seçimle bizi seçime sokmamayı düşündüler. Meral Akşener’e yaptıklarını yapmak istediler ama orada ters tepti, bumerang gibi oldu siyasette hile yaparsanız, muvazaalı davranırsanız, siyasette hülleler yapmak isterseniz o bumerangdır gelir sizi vurur, o nedenle Meral Akşener’de seçime girdi ve aynısını bize yapmak istediler ama Meral Hanım o oyunu bozdu, kendisine teşekkür ederiz, şimdi de bir baskın seçim yapmayı düşünüyorlar, bununla ilgili de sebebi bizim büyümemizdir, daha çok büyümemizi istemiyorlar.

 

 

“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTIR”

 
Ne düşünürlerse düşünsünler artık bundan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi ömrünü tamamlamıştır. Bugün en zor şey Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticisi olmaktır, milletvekili olmaktır ve yöneticisi olmaktır, artık salonlarda konuşurlar artık parti binalarında konuşurlar, sokağa inemezler, işçiyle, köylüyle, esnafla, memurla buluşamazlar.

 

 

BASKIN SEÇİM TARİHİ?

 
Her an her saniye düşünüyorlar. Konjonktürü ayarlamaya çalışıyorlar. Hazırız, biliyoruz, duyuyoruz ama bu millet de artık burnundan soluyor -tabirimi maruz görün- ve bu millet işsizliği konuşuyor, açlığı konuşuyor, enflasyonu konuşuyor. Bunların hepsinin hesabını sandıkta sormak istiyor.

 

 

“BUNDAN SONRA MEYDANLARDAYIZ”

 
Bundan sonra meydanlardayız. Her hafta bir ile giderek bir il binasının açılışını sokakta halkla buluşmayı, onları dinlemeyi, akşamleyin de konferanslar vererek düşüncelerimizi halkla paylaşmak istiyoruz.”