Geleceğin teminatı: Öğretmen

Geleceğin teminatı: Öğretmen
23 Kasım 2020 17:41

SEVGİLİ ÖĞRETMENLER, HALKIN HABERCİSİ AİLESİ OLARAK, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. ALLAH, SİZLERİ HER TÜRLÜ OLUMSUZLUKLARDAN KORUSUN.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Değerli okuyucularımız!
Öğretmen yalnızca bilgi ve bilgelik verir, aynı zamanda öğrencilere ilham verir ve teşvik eder. Öğrencilerin doğru yolu takip etmesine yardımcı olan gerçek bir motivasyon kaynağı öğretmen öğretmendir.

 

Öğretmenler, Türk Milletinin en iyi hafıza geliştiricileridir.

 

Öğretmenin amacı öğrencilerine, çalışalım, araştıralım, üretelim ve %100 yerli sermaye (Milli) tarafından üretilen ürünleri tercih edilmesini sağlayan kritik noktadadır.

Mesleğinin yeterli bir üyesi olarak öğretmen:
Görevinde başarılı olabilmesi ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirebilmesi için öğretmenin yetişme sırasında seçtiği meslekle ilgili birtakım nitelikleri kazanması şarttır.

 

Öğretmen iletişim alanında belli bir yeterlik düzeyine erişmelidir. İletişimin toplum hayatındaki etkisini anlamak güç değildir. Türk diline çevrilen bir eserin önsözünde iletişim sözcüğü fikir ve bilginin herkesçe aynı şekil ve değerde anlaşılır hale getirilmesi, paylaşılması ve karşılıklı etkinin sağlanması diye tanımlamaktadır. Gerçekten toplumsal birlik ve dayanışma, ancak güçlü bir etkileşimle sağlanabilir. Sınıf-içi etkinliklerin yönetimi de, geniş anlamda, öğretmen ile öğrenciler arasında geçen bir iletişim işidir. Bir öğretmenin bilgisi, hayat tecrübesi ve içtenliği, ancak iletişim alanındaki beceriklik derecesinde onu başarıya götürür.

 

 

Mesleğe bağlılığın önemi:

 
Öğretmenlik, niteliği ve işlevi bakımından, yurdumuzun ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmesinde etkisi son derece büyük, önemli bir meslektir. Öğretmen, öğrencilerine kazandıracağı bilgi ve becerilerle kaliteli insan gücü ihtiyacının karşılanmasına, dolayısıyla ülkemizin gelişmesi için büyük katkılarda bulunabilir. Bundan başka, yine bir öğretmen, öğrencilerine çağdaş yaşayışın ve çalışarak üretimin önemini özellikle tanıtacak fırsatlar oluşturarak toplumsal ve kültürel evrimin hızını artırabilir. Siyasi-iktisadi demokrasimizin geleceği de bu mesleğe katılacakların gösterecekleri hareketlilik ve çabalara bağlıdır.

Öğretmen, mesleğin önemine uygun bir biçimde, öğretmenliğe karşı güçlü bir inanç, kalben bağlılık duygusunu geliştirmelidir. Seçtiği mesleğin sürekli bir üyesi olmayı düşünen öğretmenden her şeyden önce davranışlarını bu mesleğin değerler sistemine uydurması istenilir. Sanatın ve mesleğin kuşaklardan kuşaklara geçen sürekli değerlerine inanmaksızın hiç kimse o sanatın veya mesleğin doruğuna ulaşamaz. Bunun için öğretmenin de mesleğinin toplum içindeki yerini ve etkisini bilmesi ayrı bir önem taşır.

 

 

Siyasi-iktisadi demokrasi, bir yaşama yolu olarak, yurttaşın toplumsal sorunlar karşısında daha anlayışlı, insan ilişkileri konusunda daha tecrübeli ve kamu sorunları önünde daha uyanık olması gereklidir. Öğretmen, toplumumuzun yapısıyla ilgili değişmeler karşısında, öğrencilerin toplumsal bakımından istenilir amaçlara doğru yol almalarını kolaylaştırmak maksadıyle onlara nasıl yardım edeceğini bilmeye muhtaçdır. Bu amaçlar, hem uzak, geleceğe ilişkin; hem de yakın, şimdiki zamana ilişkin olabilir.

Rehberlik, eğitim sürecinin önemli boyutlarından biridir. Hele, öğrencileri yetenek ve istidatlarına göre belli akademik ve mesleki alanlara yöneltmenin okulun başlıca görevlerinden biri olduğu düşünülürse, öğretmenin önderlik çalışmalarının ne kadar önem taşıdığı daha kolaca anlaşılır.

 

 

Ulaşılması istenilen yakın amaçlar ve rehberlik çalışmaları için seçilen yöntemler, okuldan okula, hatta bir okulda bile durumdan duruma değişebilir. Fakat, orta dereceli okullarımıza devam eden öğrencilerin ortak ihtiyaçlarının, yetenek ve ilgilerinin bilinmesi ve rehberlik alanındaki yeni gelişmelerin izlenmesi çok önemlidir.

Öğretmenlerin önemini belirginleştiren bir diğer husus da, ülkemizde nüfusun büyük oranda genç olmasıdr.

Hayatımızın ve varlığımızın anlamı, bize peşinen verilmiş, hazır bir şey değildir. Öğretmenlerimizin bize öğrettiklerini zamanla kendi ilgi alanımızda üretime dönüştürüp, kazanırız.

Öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuzu daima hafızamızda muhafaza etmeliyiz.

 

 

Türkiye, önce Allah sonra öğretmenlerin çabalarıyla sanayi ötesi bir toplum ülke olma fırsatını yakalar.

Milli bir ÖNERİ: Türk gençliğinin, zihinsel kapasitelerinin geliştirilmesi açısından, öğretmenlerin önemi tartışılamaz. Ama, öğrenim gören Türk genliğinin doğal ve sağlıklı beslenmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca sentetik yiyecekler tüketilmemelidir ki, öğretmenlerimizin yükü hafiflsin. Zencefil ve doğal beslenme ile öğrenciler daha güçlü bir hafızaya kavuşur. Öğrencilerin güçlü hafızası için, kapitalizmin zehiri olan gazlı içecekler yerine meyve nektarı ve meyve suyu tüketmelidir ki, öğretmenlerimiz bir dersi anlattıkları zaman, öğrenciler daha güçlü hafızaları sayesinde dersi anlasınlar ve çalışkanlıkları ortaya çıksın.

 

 

Öğretmen ve din görevlileri, derse girmeden 5 dakika önce yarım ceviz büyüklüğünde taze zencefil tüketirse, sesi daha net çıkacak ve öğrenciler o öğretmenin dersine büyük ilgi göstereceklerdir. Ayrıca bir din görevlisi, namaza veya vaaz vermeye başlamadan önce taze zencefil yedikleri zaman, cemaat o din görevlisine daha çok ilgi göstererek, ibadetini yapmaya vesile olacaktır..

İnsanın sağlık, mutluluk ve bereketli bir ortamda yaşamını sürdürebilmesi için, ruhunda Vatan, Ay-Yıldızlı Şanlı Türk bayrağı sevgisi, üretime önem veren ve Allah korkusu olan öğretmenlere ihtiyaç vardır. Okula giden çocuklarımıza öğretmenlerinin şefkat ve sevgisi, Büyük Türk Milletinin huzur ve mutluluğunun temini olduğunu unutmamalıyız.

 

Özdeyişler:
1- İyi bir eve eşit bir okul ve erdemli bir ebeveyne eşit bir öğretmen yoktur. (Mahatma Gandhi)
2- Her ev bir üniversitedir ve ebeveynler öğretmendir. (Mahatma Gandhi)
3- Her zaman öğrenci için gerçek ders kitabının öğretmen olduğunu düşünmüşümdür. (Mahatma Gandhi)
4- Onların gerçek öğretmeni ve koruyucusu olacaksam, kalplerine dokunmalı, sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşmalı, karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardım etmeliyim ve doğru kanaldan onlara yükselen özlemleri anlatmalıyım. (Mahatma Gandhi)
5- Sevgi yasası en iyi küçük çocuklar aracılığıyla anlaşılabilir ve öğrenilebilir. (Mahatma Gandhi)
6- Türk Milletinin geleceği şu anda öğretmelerimizin yaptıklarına bağlıdır. (Numan Aladağ)
7- Öğretmen, eğitimin ana aktif maddesidir. (Numan Aladağ)
8- Bana zencefil verirsen , bugün yerim ve sağlıklı olurum, bana nasıl zencefil yetiştireceğini öğretirsen, her gün yerim. (Numan Aladağ)

Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cümle vatan ve Ay-Yıldızlı şanlı Türk Bayrağı sevgisi uğruna şehit olan öğretmenlerimizi, vatan şehitlerimizi rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

Özdeyişler kaynakçası: Numan Aladağ’ın, Hindistan-Rajasthan-Bikaner notları.

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun