Geçiş izni olmayan araçlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçiyor!

Geçiş izni olmayan araçlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçiyor!
15 Kasım 2017 09:05

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş izinli otobüs ve kamyonların saat 02:00 ile 05:30 arasında Anadolu yakasına giderken 15 Temmuz şehitler köprüsünü kullandığı ortaya çıktı.

 

 

3. köprünün açılmasıyla otobüs ve kamyonların Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçişleri yasaklanmıştı.

 

 

Hürriyet’ten Burak Coşan’ın haberine göre, Otobüs ve kamyon gibi büyük araçlar Anadolu yakasından Avrupa’ya geçişte kendilerine ‘ücretsiz bir yol’ buldu. Otobüs ve kamyon gibi büyük araçların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanması Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun devreye girmesiyle yasaklanmıştı.

 

 

Ancak hem daha uzun yol kat edilmesi hem de geçiş ücretlerinin FSM’ye göre daha yüksek olması sebebiyle otobüs ve kamyonlar YSS köprüsünden geçmek yerine FSM köprüsünden kaçak geçiş yapmaya devam ediyordu. Bunu engellemek için ise FSM’nin Anadolu-Avrupa geçişine kamera sistemi kuruldu. Bu köprüden büyük araçların geçişi de engellenmiş oldu. Ancak şehirler arası hizmet veren otobüsler çareyi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçmekte buldu.

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/yasak-mi-o-da-ne-45-dakikada-20-tane-gecti-kimse-yasak-dinlemiyor-40645007