Geç gelen adalet!

Geç gelen adalet!
11 Mayıs 2019 06:45

FETÖ’ye yardım etmekle suçlanıp KHK ile öğretmenlikten ihraç edilmişti. İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlarken 3 ay önce çalıştığı inşaatın 4’üncü katından düşerek hayatını kaybetti. Mahkeme ölümünden 3 ay sonra Kazım Kurnaz için beraat kararı verdi. Kurnaz’dan geriye adalet çığlıkları ve öğrencileriyle olan fotoğrafları kaldı.

 

 

 

FETÖ terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçlamasıyla yargılanan ve meslekten ihraç edilen coğrafya öğretmeni Kazım Kurnaz, 1 Şubat günü Düzce Konuralp mahallesinde çalıştığı inşaatın 4. katından asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirmişti. Mahkeme ölümünün üzerinden 3 ay geçtikten sonra Kurnaz için beraat kararı verdi.

 

kazim-kurnaz-orta

Toprağa verilen Kazım Kurnaz’dan geriye öğrencilerle çekilen fotoğrafları kaldı.

 

ÖLDÜKTEN 3 AY SONRA MAHKEME KARAR VERDİ

 

Mahkeme tarafından Kurnaz ve 3 kişi hakkında “Hesap hareketleri incelendiğinde, işlemlerin rutin bankacılık işlemleri olduğu, yardım etme suçu için yeterli delil olmadığı, somut ve inandırıcı tam bir vicdani kanaate ulaşılmadığı gerekçe gösterilerek beraat kararı verildi.

 

kazim-kurnaz-orta2

 

ÖLMEDEN ÖNCE ADALET İSTEMİŞTİ

 

Meslekten ihraç edildikten sonra inşaatta çalışmaya başlayan Öğretmen Kazım Kurnaz, sosyal medya hesabından adalet çağrısında bulunarak ‘Neredesin Adalet’, ‘Geç gelen adalet, adalet olmaz’ diye yazmıştı.

 

Kaynak: İsmail AKDUMAN / Samsun/Sözcü

Geç gelen adalet!