Gebelik Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gebelik Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?
2 Mayıs 2018 14:54

Gebelik haftası hesaplama konusuna geçmeden önce dünyaya geliş yolculuğumuzdan kısaca bahsetmek istiyorum. Bir kadın gebelik süreci boyunca mucizelerle dolu bir yolculuğa ev sahipliği yapar. Doğurganlığının önemli bir parçası olan ve dokuz ay boyunca kendi canından bir cana yuva olan rahmi başta olmak üzere vajina, rahim ağzı, fallop tüpleri ve yumurtalıkları kadının iç üreme organlarıdır.

 

 

Ergenlik dönemi ile birlikte kadının her ay olgunlaşmış bir yumurtası yumurtalıklardan serbest bırakılır. Fallop tüplerinden geçerek rahme uzanan yolculuk esnasında yumurta herhangi bir sperm ile döllenmediği takdirde rahmin gebelik için yaptığı tüm hazırlıklarla birlikte dışarı atılır ki, bu da adet ya da regl dönemi olarak isimlendirilir.

 

Ancak yumurtalıktan serbest bırakılan yumurta, fallop tüplerinden geçtiği esnada bir sperm ile buluşur ve sperm tarafından döllenirse, döllenmiş yumurta fallop tüplerinden geçerek rahme ulaşır ve dokuz ay boyunca sürecek olan mucizevi bir yolculuğun başladığı yer olan rahme yuvalanır. Her geçen gün süratle meydana gelen oluşumlar ve gelişmeler sonucu rahimde küçük bir insan prototipi meydana gelir.

 

Bu esnada vücudunda meydana gelen olaydan habersiz olan anne adayı adet gününün geçmesini ve hamilelik testi yapmayı sabırsızlıkla bekliyor olabilir. Adet günü geçtikten sonraki 4-5. günlerde yapılan gebelik testleri sayesinde gebelik öğrenilir öğrenilmez bir kadın doğum doktoruna gidilir.

 

Kaç Haftalık Hamilesiniz?

 

Hamile olduğunu öğrenen bir anne adayının cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri de: Gebelik haftası nasıl hesaplanır veya bebeğim ne zaman doğacak sorusudur. Kaç haftalık hamile olduğunuzu öğrenmenin en kolay yollarından biri gebelik haftası hesaplama aracını kullanmaktır. Bu araç üzerinde anne adayının gebelik haftasını bulması için son adet tarihini girmesi yeterlidir. Son adet tarihi girildikten sonra bebeğin doğacağı tahmini günü, bebeğin burcunu, anne rahmine ne zaman düştüğünü öğrenebilirsiniz.

 

Gerekli testler ve takviyelerin yapıldığı erken gebelik döneminden itibaren içindeki bebeğinin gelişimini merak eden anne adayı hamilelik hesaplamayaparak hafta hafta gelişim ve oluşumlardan haberdar olur. Gebelik haftası hesaplama sayesinde bebeğinin, içinde bulunduğu hafta içinde boyu, kilosu, beyin ve organlarının gelişimleri hakkında detaylı bilgiler edinir.

 

Gittiği doktor muayenelerinde verilen ultrason çıktılarını bir bir saklarken, o hafta bebeğinin hangi meyve ya da sebze boyutunda olduğunu gebelik hesaplaması yoluyla öğrendiğinde mutluluğuna mutluluk eklenir. Ayrıca gebelik haftası hesaplama aracı ile son adet tarihine göre bebeğinin doğacağı tahmini günü ve burcunu da öğrenebilir.

 

Dokuz aylık heyecanlı bekleyiş yavaş yavaş sona ererken kavuşma anına da giderek yaklaşmak bir anne adayı için tarifsiz duyguları beraberinde getirir. Nihayet, doğumun habercisi olan sancılar, nişan gibi belirtiler yaşandığında doğum için evin kapısından iki kişi çıkıp, üç kişi olarak geri dönme sırasında yaşanan mutluluk dünyanın en güzel duygularından biridir.