Gaziden, Ayşenur İslam’a ‘iş hakkın öldü’ tepkisi

Gaziden, Ayşenur İslam’a ‘iş hakkın öldü’ tepkisi
16 Eylül 2014 17:40

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, şehit yakınları, gazi ve sivil terör mağduru kişilerin ailelerini kabul etti.

 

 

Kabul sırasında iş hakkı elinden alınan Ömür Karaman isimli gazi, Bakan İslam’a tepki gösterdi. 20 yaşında gazi olduğunu söyleyen Karaman, “İş hakkımı kardeşime verdim. Kardeşim 4 ay Sağlık Bakanlığı’nda çalıştı. ‘Kardeşin öldü iş hakkın da öldü’ dediler bana.” şeklinde derdini anlattı.

 

 

Bakanlıkta gerçekleşen kabule şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, sivil terör mağduru kişilerin yakınları ve bakanlık yetkilileri katıldı. Programa katılan şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, sivil terör mağduru kişiler adına bir konuşma yapıldı. Konuşma sonrası iş hakkının elinden alındığını söyleyen gazi Ömür Karaman, oturduğu yerden kalkarak Bakan İslam’a derdini anlatmaya çalıştı. Bunun üzerine bakanlık yetkilileri Karaman’ı kürsüye götürerek derdini burada anlatmasını istedi. Karaman, konuşma yapacağı sırada gözyaşlarına hâkim olmadı. Kürsüde “20 yaşında gençliğimi feda ettim” diyen Karaman’ı kabule katılan bazı kişiler kürsüden uzaklaştırmak istedi. Karaman ise bu duruma tepki gösterdi.

 

 

İşte Bakan’a tepki gösterildiği o anlar:

 

 
“KARDEŞİN ÖLDÜ İŞ HAKKIN DA ÖLDÜ”

 

 

Yaşanan olaylar sonrası Bakan İslam da kürsüye gidip Karaman’ı dinlemek istedi. 36 yaşında olduğunu ve 20 yaşında gazi olduğunu belirten Karaman, “Vatanım için helalı koş olsun. İş hakkımı kardeşime verdim. ‘Kardeşin öldü iş hakkım öldü’ dediler. İş hakkımın devamını istiyorum. İkinci iş hakkı istemiyorum. Bir gazi olarak ikinci iş hakkı bana utançtır. Birinci iş hakkımın devamını istiyorum. İş hakkı bana gerçek bir madalyadır. İş hakkımı kardeşime verdim. Kardeşim 4 ay Sağlık Bakanlığı’nda çalıştı. ‘Kardeşin öldü iş hakkın da öldü’ dediler bana. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Abdestli namazlıyım, şehitliği göze alarak vurulmuş bir gaziyim. Artık ben de sosyalleşmek istiyorum.” diyerek tepki gösterdi.

 

 

“BAKAN İSLAM ‘HAKLISIN’ DEDİ, ODASINA GİTTİ”

 

 

Karaman daha sonra görevliler tarafından yerine oturtuldu. Bakanın konuşması sırasında ise Karaman salondan dışarı çıktı. Bakan İslam ile konuşmak isteyen Karaman salon dışında bekledi. Programın bitmesi sonrası Bakan İslam dışarı çıktı ve Karama ile tekrar konuştu. Bakandan özür dileyen Karaman, “Çok duygusal bir insanım. En samimi arkadaşım yanımda şehit oldu.” dedi. Bunun üzerine Bakan İslam, Karaman’a ‘haklısın’ deyip odasına gitti.

 

 

Bakan İslam, gazi Karaman’ı daha sonra odasına çağırdı. Bakan İslam ile gazi Karaman’ın bakan odasındaki görüşmesine ise sadece Anadolu Ajansı alındı.

 

 

Kaynak: Rota Haber