Gaziantep saldırısında yeni gelişme

Gaziantep saldırısında yeni gelişme
5 Mayıs 2016 16:03

GAZİANTEP’te, bomba yüklü minibüsle Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik yapılan terör saldırısının ardından gözaltına alınan 51 şüpheli adliyeye sevk edildi.

 

 

 

 

 

Gözaltına alınan şüpheliler arasında saldırı sonrası sosyal medya hesabında; ’15 ölü, 85 yaralı var’ paylaşımını yapan kadın da bulunuyor.

 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde geçen pazar günü saat 09.20’de bomba yüklü minibüs infilak ettirildi. Terör saldırısında polis memurları Serdal Şakır ile Yusuf Erin şehit oldu, 18’i polis 22 kişi de yaralandı. Patlamanın ardından infilak ettirilen minibüste bulunan ve parçalanarak ölen kişinin kimliğini parmak izinden saptayan polis, bu teröristin babası, kardeşi, eşi, akrabaları ve irtibatlı olduğu 50 kişiyi gözaltına aldı. Polis ayrıca patlamanın olduğu sırada sosyal medya hesabından; ‘Devlet hastanesinde 15 ölü, 85 yaralı var. Haberlerde anlatılan kadar kaybımız az değil maalesef’ paylaşımında bulunan N.A. isimli kadını da gözaltına aldı.

 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulaması tamamlanan 51 şüpheli, bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE TADİLAT SÜRÜYOR

 

Patlamanın ardından hasar oluşan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde başlatılan tadilat çalışmaları devam ediyor. Bomba yüklü minibüsün infilak ettiği yolda açılan çukur kapatılarak asfaltlanırken, Emniyet Müdürlüğü’nün giriş noktasındaki merdivenler ve kırılan camlar yenileniyor. Halen yaya ve araç geçişine demir ve beton bariyerler ile izin verilmeyen bölgede tadilat çalışmalarının ise kısa sürede bitirileceği kaydedildi.

 

47 KİŞİLİK EKİP HASAR TESPİTİ YAPTI

 

Öte yandan şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü’ne 500 metre uzaklıktaki onlarca kamu kurumu ve işyeri da hasar gördü. Camları kırılan ve hasar oluşan kamu kurumu ve işyerlerindeki zarar 47 kişilik hasar tespit komisyonu tarafından tespit edildi. Hasar tespitinin tamamlanmasının ardından tadilat çalışmaları başladı ve birçok işyerinde çalışma tamamlanarak patlamanın izleri giderildi.

 

 

 

Kaynak: Hasan KIRMIZITAŞ/ GAZİANTEP, (DHA)