Gazeteciye sopalı saldırı kamerada!

Gazeteciye sopalı saldırı kamerada!
28 Eylül 2014 17:36

Adana’da yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi Hakan Denizli’ye, sokakta yürürken eli sopalı bir kişi tarafından yapılan saldırı güvenlik kamerasına yansıdı.

 

 

 
Yeşilyurt Mahallesi’nde oturan Hakan Denizli, 12 Eylül günüevinde çıkıp otomobiline binmek isterken, eli sopalı 2 kişinin saldırısına uğradı. Aldığı darbeler nedeniyle vücudunun değişik yerlerinden hafif yaralanan Hakan Denizli, Çukurova Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nde bir süre tedavi görüp, taburcu oldu. Polis olayla ilgili R.Y. ve M.A.’yı gözaltına aldı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

13 GÜN SONRA YİNE SALDIRI

 

Bu olayın ardından geçen 25 Eylül’de merkez Seyhan İlçesi’ndeki Reşatbey Mahallesi’nde yolda yürüyen Hakan Denizli, eli sopalı bir kişinin daha saldırısına uğradı.

 

Bir marketin güvenlik kamerasına da yansıyan olayda, Hakan Denizli aldığı darbeler sonucu kollarından ve bacaklarından hafif yaralandı. Araya giren vatandaşlar sayesinde Hakan Denizli kurtulurken, saldırgan kaçtı. Son olayda da polis merkezine gidip şikayetçi olan Hakan Denizli, yaptıkları bir haber nedeniyle 2 kez saldırıya uğradığını ileri sürdü. Gazetecilerin halkın haber alma hakkı için çalıştığını söyleyen Denizli, “Bu tür fiili saldırılarla haber yapmamız engellenmek isteniyor. Ama kimse bizi yıldıramaz. Bu saldırıyı kınıyorum ve sorumluların bulunup cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

 

Polis, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.