O gazeteci Kaftancıoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi!

O gazeteci Kaftancıoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi!
15 Eylül 2020 09:41

Atatürk’ün kurduğu partide siyaset yapan Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk kelimesini kullanmamasını eleştiren Cüneyt Özdemir, muhalif medyanın reklam korkusuyla durumun üzerine gidemediğini dile getirdi.

 

 

CHP’nin 97. kuruluş yıldönümünde, Taksim Toplantıları’nın onur konuğu olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk çıkışı ile CHP içinde bir tartışmaya neden olmuştu.

Kaftancıoğlu, Atatürk’e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ismini kullanması üzerine, Atatürk adını kullanmadığı eleştirilerinin hedefi olmuştu.

 

Kaftancıoğlu eleştirilere, “Kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.” şeklinde cevap vermişti.

 

CHP’de tartışmalar devam ederken, YouTube’da yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir, konuyu yayınında ele aldı.

“Atatürk’ün partisinde Atatürk diyemiyorlar”
Tartışmanın sürecini takipçileriyle paylaşan Özdemir, “İlginç bir durumla karşı karşıyayız. Atatürk’e Atatürk diyemiyorlar. Bir noktaya kadar anlayabiliyorum. ‘Atatürk’ü sevmiyorum, hayatta onun adını anmak istemiyorum’ diyene tamam derim. Sen de siyasi olarak farklı düşünüyorsun derim. Düşünce özgürlüğü der geçerim. Fakat Atatürk’ün kurduğu CHP’de, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk kelimesinden pek hazzetmediğini öğrendik.