‘Gazdan kim ölmüş’ deyip Birben’e sıkmışlar!

‘Gazdan kim ölmüş’ deyip Birben’e sıkmışlar!
23 Eylül 2014 16:56

Çayan Birben adlı astım hastası gencin, “Sıkmayın, hastayım” dediği halde polisin sıktığı biber gazı sonucunda can vermesine ilişkin davada tanıklar, Birben’in “Biber gazı sıkma, benim astımım var” dediğini, buna karşılık polisin “Biber gazından kim ölmüş ki sen ölesin” diyerek sıkmayı sürdürdüğünü anlattı.

 

 

Yalova’da Çayan Birben adlı astım hastası gencin, “Sıkmayın, hastayım” dediği halde polisin sıktığı biber gazı sonucunda can vermesine ilişkin davanın ikinci duruşması, bugün Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma başlarken, dört resmi polis, ‘güvenliği sağlamak’ gerekçesiyle silahlı ve coplu halde salona girdi. Ancak avukatların ikazı üzerine salondan çıkarıldı.

 

 

Duruşmada dinlenen tanıklar, Birben’in “Biber gazı sıkma, benim astımım var” dediğini, buna karşılık polis “Biber gazından kim ölmüş ki sen ölesin” diyerek sıkmayı sürdürdüğünü anlattı.

 

 

ÇAYAN SIKMA DEDİ AMA…

 

 

Tanık Kadir Bayraktar, parkta Çayan Birben ile bir polisin konuştuğunu belirterek, “Çayan, ‘Biber gazı sıkma, benim astımım var’ dedi. Polis, ‘Biber gazından kim ölmüş ki sen ölesin’ dedi. Biber gazını sıktı, sıkınca ben de yere düştüm” dedi. Emre Dinç de polislerin kavgayı ayırmadan biber gazı sıkmaya başladığını savunarak, “Ayırabilecek kadar fazlaydılar. Biber gazı sıkmalarına gerek yoktu. Çayan’ın ‘Sıkmayın, rahatsızlığım var’ dediğini duydum. Ki rahatsız olduğunu da biliyorum. Gözlerim kapandığı için su aramaya gittim. Yaklaşık 30-45 dakika sonra ambulansı internet kafenin orada gördüm” diye konuştu. Kendisine yarım metre mesafeden biber gazı sıkıldığını kaydeden Dinç, “Bana tek polis sıktı. Diğer tarafta sıkan 3-4 polis daha vardı. Çayan’ın ‘Yüzümü yıkamak istiyorum, nefes alamıyorum’ dediğini duydum” dedi.

 

 

Soner Dinç de biber gazı sıkıldıktan sonra Birben’in sesini duyduğunu ifade ederek, “Sıkmayın, benim kalp rahatsızlığım var‘ diye bağırdığını duydum. Çayan kötü durumdaydı. ‘Ben rahatsızım, fenalaşıyorum, ambulans istiyorum’ dedi, polis umursamadı. Bir iki metre ileride havuz vardı. ‘Bari yüzümü yıkayayım’ dedi. Ona da müsaade etmediler” dedi. Edip Yıldırım da aşırı gaz sıkıldığını söyleyerek, “Ben çok fenalaştım. Eşim yalvarınca beni araçtan indirip bir sivil araca bindirdiler. Orada aşırı bir gaz sıkıldı. Ben sivil arabada da kendimi atacaktım, polis memuru engel oldu” dedi.

 
Bu arada sanık avukatı Ali Çelik, Çayan Birben’in rahatsızlığını bildikleri halde hastaneye götürmedikleri için gencin üç kuzeni için, ‘ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet verme’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Birben ailesi avukatlarının ölü bulunduğu internet kafenin kamerasının hard diskinin istenmesi talebini reddeden mahkeme, davayı 16 Aralık 2014’e erteledi.

 

 

Kaynak: Radikal / İsmail Saymaz