Gayrimenkul Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Gayrimenkul Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!
28 Kasım 2019 17:46

Her zaman güvenli bir liman olarak görülen konut yatırımı, Türkiye’de en çok tercih edilen yatırım türleri yer arasında ilk sırada yer alıyor. Oldukça geniş bir tabanın tercihi nedeni ile zamanla çok fonksiyonlu bir yatırım haline gelen konut yatırımı, birçok farklı parçadan oluşmaktadır. Bu nedenle konut satın alma işlemini, satın alacağınız konutu seçmekten itibaren dikkatle yapmanız gerekmektedir.

 

 

Konut Seçimi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

1.) Alacağınız ev için bütçenizi, karşılaşacağınız masraflar ve sorunları hesaplayarak belirleyin.
2.) Ev alma sürecinde en az 40 evi detaylı olarak inceleyin. Bütün seçenekleri yapmak istediğiniz yatırımlara göre eleyin.
3.) Satın alacağınız ev için ez 3 bankadan teklif alın. Tekliflerin vade ve faiz miktarlarını detaylı olarak karşılaştırın. Aynı zamanda bankaların sigorta ve dosya masraflarını inceleyin.
4.) Satın almayı düşündüğünüz evin fiyatlarını, aynı lokasyonda bulunan diğer binalar ile kıyaslayın. Bunu yaparken evinizin altyapı ve diğer özelliklerini karşılaştırın.
5.) Satın alacağınız evde rutubet ve benzeri sorunlar ile karşılaşmamak için detaylı olarak inceleme yapın.
6.) Apartmanınızın komşuluk ilişkilerini, çevre düzenini ve sosyal düzeni araştırın.
7.) Alacağınız evde bir kiracının aktif sözleşmesi var ise bu sözleşmeyi detaylı olarak inceleyin.
8.) Ev satın alırken amortisman sürelerini detaylı olarak hesaplayın. Uzun süreli yatırımlarınızda amortisman süreleri sizin için oldukça değerli olacaktır.
9.) Elinizde kesin olarak hareket edeceğiniz bilgiler var ise düşük kira gelirli fakat yüksek değerlenme ihtimalli yerlerden konut satın almayı tercih edebilirsiniz. Sadece bu bilgilerin kulaktan kulağa değil somut kanıtlarla desteklendiğine emin olmanız gerekmektedir.
 

 

Konut satın alırken sahip olmak istediğiniz evin değerini bulmak için, gayrimenkul uzmanları tarafından hazırlanan ev değeri hesaplama rehberini inceleyebilir ve yatırımlarınızı sorunsuz bir hale getirebilirsiniz. Sizler için hazırlanan bu rehber, ev satın alma sürecinizi A’dan Z’ye planlamanıza yardımcı oluyor ve yatırımınızı en karlı hale geliyor.

Sektörün önde gelen isimleri tarafından, satın alma sürecinizi sorunsuz hale getirmeyi hedefleyen emlak rehberi sayesinde sorunsuz yatırım yapabilirsiniz. Aynı zamanda sahip olduğunuz evi satmayı düşünüyorsanız, detaylı emlak rehberini okuyarak ev satma sürecinizi daha hızlı bir hale getirebilirsiniz.

 

Satın Alacağınız Evi Konut Kredisi İle Alıyorsanız Bunlara Dikkat Edin!

1.) Sürekli çalıştığınız bir banka size konut kredisi için daha uygun faizler sürebilir fakat bankaların dönem dönem yaptığı kampanyalar ile daha düşük faizler yakalama şansınız olabilir. Bu yüzden tüm seçenekleri değerlendirin.
2.) Ev alma sürecinde, süreç içerisinde ne kadar bir borç yükünün altına girdiğinizi anlamanız zor olabilir. Bu yüzden bu süreci yavaş ve dikkatli yönetmeniz oldukça önemli. Borç ödeme takviminizi mutlaka bütçenize göre yapın.
3.) Konut kredisi dosyalarında, dosya ve sigorta masrafları bazı durumlarda ciddi rakamlara ulaşabilir. Bankaların tekliflerini düşünürken bu detaylara mutlaka dikkat edin.
4.) Bankalar size sunduğu konut kredisi ile beraber kredi kartı vermek isteyebilir ya da otomatik ödeme talimatları isteyebilir. Bu konularda bütçeniz için uygun hareket etmeye özen gösterin.
5.) Bankalar evinize kredi verirken evinizi ipotekli statüsüne getirir. Bu yüzden evinizin, banka borcu bitene kadar satılamayacağını unutmamanız gerekiyor.
6.) Banka kredisini bankanın size verdiği süreç içerisinde düzenli olarak ödememeniz durumunda, bankadan gelen ihtardan sonra banka evinizin satış işlemlerini başlatabilir. Bu yüzden ödemelerinizi zamanında yapmaya mutlaka dikkat edin.