Galatasaraylı taraftarlar sokaklara taştı

Galatasaraylı taraftarlar sokaklara taştı
25 Mayıs 2015 08:58

Spor Toto Süper Lig’in 33’üncü haftasında Galatasaray’ın, Beşiktaş’ı 2-0 yenmesi, sarı kırmızılı taraftarları Kayseri’de sokağa döktü.

 

 

Şampiyonluk yolundaki en zor maçlarından birine çıkan Galatasaray, kendi sahasında oynadığı Beşiktaş’ı 2-0’lık skorla geçmeyi başardı. Derbi karşılaşmasının bitiş düdüğüyle birlikte, merkez Talas ilçesinde toplanan sarı kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarla sevinç gösterisinde bulundu. Şampiyonluk yolunda önemli avantaj elde eden takımlarının formalarını giyen taraftar grubu, Galatasaray lehine sloganlar atarken, bazı taraftarlar da bayrak ve flamalar açıp, araçlarla şehir turu attı.

 

 

Osman URAS/BODRUM (Muğla), (DHA)- MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Spor Toto Süper Lig 33. haftasında lider Galatasaray’ın sahasında Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederek puanını 76’ya çıkardığı karşılaşmanın bitiminde taraftarlar caddelerde sevinç gösterisinde bulundu.

 

 

Sarı-Kırmızılı ekip bu sonuçla son haftaya girerken Başakşehir-Fenerbahçe maçını beklemeye başladı. Sarı-Kırmızılı ekibin en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 6’ya çıkardığı karşılaşma sonrası Bodrum’da taraftarlar sokaklara döküldü. Galatasaray, Pazartesi günü oynanacak Başakşehir-Fenerbahçe karşılaşması ya da son hafta oynayacağı maç sonucu şampiyonluğunu ilan etmeyi beklerken, taraftarlar Beşiktaş derbisi sonrası kazanılan önemli 3 puanı şampiyonluk havasında kutlama yaptı. Belediye Meydanı’nda ellerinde Galatasaray bayrakları ile bir araya gelen taraftarlar uzun süre sevinç gösterisinde bulundu. Bazı taraftarlarda araçları ile konvoy yapıp, meydandan geçerken korna çaldı. Bu arada meydandaki taraftar grubunun arasında Beşiktaş atkılılar ve geçen bazı araçların üzerinde Beşiktaş bayrağı olduğu görüldü. Yoldan geçen taraftar araçlarının yolu kesilerek devam eden sevinç gösterileri sırasında yolun trafiğe kapanması nedeniyle alandaki görevli polis memurları zor anlar yaşadı. Taraftarlar bir süre sonra Belediye Meydanı’ndan ayrılarak Cumhuriyet Caddesi’ne ilerleyip sevinç gösterilerine devam etti.

 

 

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, Galatasaray’ın Beşiktaş’ı yenerek şampiyonluğun en büyük adayı olması taraftarları sokağa döktü. Sarı-kırmızılılar yaklaşık 300 araçlık konvoyla şampiyonluk turu attı.

 

 

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 33. Haftasında Beşiktaş’ı 2-0 skorla yenmesinin ardından taraftarlar şampiyonluk kutlaması yaptı. Futbol karşılaşmasının bitmesiyle kafeterya, restoran ve evlerinden üzerlerinde takımlarının forması ve flamasıyla sokağa çıkan vatandaşlar sevinç gösterisinde bulundu. Motosiklet, otomobil ve kamyonetlerini takımlarının flamalarıyla süsleyen yaklaşık 300 araçlık taraftar konvoyu ilçenin ana caddelerinde korna çalarak tur attı. Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi’ni trafiğe kapatan motosikletli taraftar grubu konfeti yakıp sarı-kırmızı meşale yaktı. Aralarından kadın ve çocuklarında bulunduğu Galatasaray taraftarı Atatürk Caddesi sahil yürüyüş yolunda ellerinde takımlarının flamalarıyla yürüyerek “şampiyon Aslan” sloganı attı.

 

 

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda üzücü bir olay yaşanmadı.

 

 

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP’te Galatasaray taraftarları, Beşiktaş galibiyetinin ardından kutlama yaptı.

Spor Toto Süper Lig’in 33’üncü haftasında Galatasaray’ın sahasında Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etmesinin ardından kentin çeşitli noktalarında bir araya gelen sarı kırmızılı takımın taraftarları, kutlama yaptı. Araçlarıyla şehir turu yapan Galatasaray taraftarları, Muarif Meydanı’nda da sevinç gösterisi yaptı.

 

 

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’da, Galatasaray’ın Beşiktaş’ı yenmesine sevinerek kutlama yapan sarı kırmızılı taraftar grubuna, polis tarafından araç megafonuyla üçlü çektirildi.

 

 

Spor Toto Süper Lig’in 33’üncü haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray’ın sahasında Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etmesinin ardından Sümer Meydanı’nda toplanan sarı kırmızılı taraftarlar, ellerinde meşale ve bayraklarla sevinç gösterisi yaptı. Gölbaşı Caddesi üzerinden Mimar Sinan Kültür Parkı’na yürüyen taraftarların dağılması için polis aracından megafonla uyarı yapan polisler, kalabalık dağılmayınca üçlü çektirdi. Polislerin ‘sarı’ anonsuna ‘kırmızı’ şeklinde cevap veren kalabalık, bir süre kutlama yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

 

 

 

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR’de yaklaşık 150 kadar Eskişehirspor taraftarı Galatasaray-Beşiktaş maçının oynandığı saate sokaklarda yürüyerek takımları lehine tezahüratta bulundu. Eskişehirspor taraftarları, gördükleri Galatasaray forması giyen 2 kişiye saldırdı. Polis, olaylara karışan bir kadın Eskişehirspor taraftarını gözaltına aldı.

 

 

Akşam saatlerinde toplanan Eskişehirspor taraftarları cadde ve sokaklarda ‘En büyük Es Es’ diye bağırarak yürüdü. Yolda karşılaştıkları Galatasaray ve Beşiktaş forması giyenlere tepki gösteren Eskişehirsporlu taraftarlar Porsuk Bulvarı’nda üzerlerinde Galatasaray forması olan 2 kişiye saldırdı. Araya giren polisler kalabalığı dağıttı. Eskişehirsporlu bir kadın taraftar da olayları kışkırttığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

 

 

Eskişehirsporlu taraftarlar Galatasaray-Beşiktaş maçının bitimine kadar sokak ve caddelerde yürüyerek takımları lehinde tezahüratta bulunduktan sonra dağıldı.

 

 

Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA) – SPOR Toto Süper Lig’in 33’üncü haftasında Galatasaray’ın, sahasında Beşiktaş’ı 2-0 yenmesi Şanlıurfa’da kutlandı.

 

 

Derbi karşılaşmasının bitiş düdüğüyle birlikte Atatürk Bulvarı’nda toplanan sarı kırmızılı takımın taraftarları, yolu trafiğe kapatarak tezahüratlarla sevinç gösterisi yaptı. Takımlarının formalarını giyen kalabalık taraftar grubu, davul çalıp halay çektikten sonra araçlarla şehir turu yaptı.

 

 

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- SPOR Toto Süper Lig’de oynanan derbi maçta Galatasaray’ın sahasında Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etmesi Hakkari’de taraftarları sokağa döktü.

 

 

Galatasaray’ın kendi evinde Beşiktaş’ı 2-0’lık skorla yenmesinin ardından maçın bitiş düdüğüyle birlikte Hakkari’de yüzlerce taraftar sokağa döküldü. Hakkari Kent merkezindeki Bulvar Caddesi’nde toplanan Galatarasaraylı taraftarlar, havai fişek atıp araçlarla sevinç turları attı. Bazı taraftarlar ise caddeyi trafiğe kapatıp, galibiyeti kutladı. Yaklaşık 1 saat süren kutlamalarda bazı vatandaşlar balkonlarından taraftarlara destek verdi.