Galatasaray’dan futbolculara senet

Galatasaray’dan futbolculara senet
26 Mart 2015 13:07

Galatasaray’ın Cumartesi günü yapılacak Olağan Mali Kongresi, kulübün kötü mali tablosunu ve beraberinde borçlarını gündeme getirirken, Duygun Yarsuvat dönemi ara dönem olarak anılıp, ibra olmasına kesin gözle bakılıyor.

 

Mali kongre bir anlamda Mayıs ayında yapılacak kongreye de ışık tutarken, göreve gelecek yeni yönetimi de ne denli büyük ekonomik sıkıntıların beklediği ortada. Galatasaray yönetimi, gereken sıcak nakit akışını bir ölçüde karşılamaya çalışırken futbol takımının yüksek taksitlerini ödeyemiyor. Duygun Yarsuvat ve ekibi, çareyi Sarı Kırmızılı futbolculara senet vererek çözmekte buldu. Futbol takımı şu an lider konumda şampiyonluk mücadelesini sürdürürken, transfer taksidi yüksek olan oyunculara Haziran ayına senet verilerek ödemeleri ötelendi.

 

Duygun Yarsuvat ve ekibinin bu hamlesi Mayıs ayında yapılacak seçim sonrası göreve gelecek olan yönetimin yükünü daha da artırırken, Haziran ayında sadece futbolculara verilen senetler karşılığında 50 milyon Dolar sıcak para bulması gerekiyor. Yönetim içinde bulunan Dursun Özbek başkan adaylığı için çalışmalarını hızlandırırken, Özbek’in görevi devralması durumunda, içinde bulunduğu yönetimin ötelediği borçlar yüzünden yeni kredi arayışına girerek bu durumu çözüme kavuşturabileceği öne sürülüyor.