Galatasaray haberleri ve kongre heyecanı

Galatasaray haberleri ve kongre heyecanı
26 Mayıs 2018 17:32

Galatasaray spor kulübü, 1905 yılında Ali Sami Yen tarafından kurulmuştur. Yüzyıl boyunca sayısız başarıya ve milyonlarca taraftara sahip olan bu kulübün temelleri Galatasaray Lisesi’nde atılmıştır. Türkiye’de gerçek anlamda ilk sportif faaliyetler bu yıllarda gerçekleşmiştir. Beden eğitimi dersi jimnastikçi Monsieur Curel tarafından programa koyulur. Birçok spor dalında faaliyet halinde bulunan öğrenciler, köklü bir kulübün demirini atmıştır.

 

1900’lü yıllardan bu yana Galatasaray kulübü hem Türkiye’nin büyük kulüpleri arasında yer almayı başarmıştır hem de Türkiye’nin yurtdışında temsil eden bir türk kulübü olmuştur. Tarihine sayısız başarı sığdıran Galatasaray, yabancılarla maç yapıp yenmeyi amaçlamıştır. Nitekim ilk oynadığı maçta rum takımını 2-0 yenerek önemli bir galibiyete imza atmıştır.

Galatasarayın amblemi ilk zamanlar eski harfler olan Gayın ve Sin şeklindeydi. Latin alfabesinin kabulünden sonra yerini, G ve S harflerine bıraktı.

Galatasaray’ın rengi de şu anki ile aynı değildi tabi. İlk başta türk bayrağından esinlenerek kırmızı ve beyaz renklerini kullanan takım daha sonra sarı ve siyah kullanmıştır. Sarı ve siyah renklerinden sonra ise kesin olarak bugünkü sarı ve kırmızı renklerine kavuşmuştur.

Galatasaray bir çok spor dalında başarıya ulaşmış bir spor kulübüdür. Futbolda da çok ciddi başarılar elde etmiştir. Galatasaray UEFA Kupasını hiç yenilmeden kazanmıştır. Ayrıca UEFA şampiyonları Ligi gruplarını 3. olarak bitirip kazanmış tek futbol takımıdır. 2000 senesinde FIFA tarafından verilen Millenium Kupası’na layık görülmüştür. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Fedarasyonu tarafından yapılan Dünyanın En İyi Futbol Klüpleri istatistiği çalışmasında ise 2000 Ağustos ayının en iyi takımı olarak seçilmiştir. Ayrıca bu yılın sonunda, dünyanın en iyi takımı olarak seçilmiştir. 1999-2000 yılları arasında yakaladığı bu başarı sayesinde Türkiye’de ve dünyada bir marka haline gelmiştir ve oldukça geniş bir taraftar kitlesine sahip olmuştur. Türkiye’yi temsil eden bir takım haline gelmiştir.

Galatasaray hakkından en güzel haber yine Fatih Terim’den geldi. https://www.haberaslan.net/futbol/fatih-terime-rekor-teklif-h75.html

 

Sayısız başarının altında imzası bulunan Galatasaray Spor Kulübü, Türkiye süper liginde 21 tane şampiyonluğu vardır ve dört yıldıza sahiptir. Galatasaray son şampiyonluğunu 2017-2018 sezonunda Super Lig’in İzmir temsilcisi Göztepe ile karşılaştığı maçtan galip ayrılması ile ilan etmiştir.

Oldukça kaliteli ve başarılı futbolculardan oluşan kadrosu, teknik heyeti ve her zaman destekçisi olan taraftarı ile başarıdan başarıya koşan Galatasaray’ın bu sene hocası yine Fatih Terim’di. Galatasaray transferleri ile meşhurdur. Fatih Terim yönetiminde sayısız başarıya imza atan kulüp, bu sezonun ortasında başarılı teknik adamla tekrar yollarını birleştirdi. Taraftarın da kalbinde önemli bir yere sahip olan Fatih Terim yine başarısıyla adından söz ettirmeyi başardı. 2017 Aralık ayında 1,5 yıllık sözleşme imzalayan teknik adam, gelecek sezonda da Galatasaray’ın başında olacak. Galatasaray haberleri ile ilgili ilk bilgiler bizden duyun isteriz.

Galatasaray’ın fransız yıldızı Bafetimbi Gomis bu sezon gol kralı oldu. Sarı-kırmızılı takımın sezon başında kadrosuna dahil ettiği 32 yaşındaki Gomis, Süper Lig’de bu sezon forma giydiği 33 maçta 29 tane gol attı. Galatasaray, Bafetimbi Gomis ile 16. kez gol kralı çıkarmış oldu.Galatasaray transfer haberleri için beklemede kalın.

Galatasaray’da seçim sonuçlarını anlık izlemek için : https://www.haberaslan.net/futbol/galatasarayda-secim-heyecani-h74.html