Futbolcu Maaşları Ne Kadar?

Futbolcu Maaşları Ne Kadar?
5 Mart 2021 18:10

Futbolcular aldıkları paralarla sıkça gündeme gelen sporculardır. Maaşlarıyla gündeme gelen isimlerse tabii ki genelde en pahalı futbolcular, süper liglerde oynayan isimlerdir. Ülkelerin birinci liglerinde oynayan ve futbola önem verilen ülkelerde bu oyuncular sene içerisinde milyonlarca dolar kazanabilir. Bu durum ise tüm futbolcular için geçerli değildir. Türkiye’de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük kulüplerin 1. Lig takımlarında oynayan oyuncular yıllık milyonlarca lira ücret almaktadırlar.

Resim1

 

 

 

Belirtildiği gibi bu birinci lig bir durumdur ve futbolcu olmak isteyen birçok kişi daha alt liglerden yetişecektir. Bu yüzden futbolcu maaşları için ikinci ve üçüncü ligin durumunu merak edeceklerdir. Bundan dolayı ikinci ve üçüncü ligde oynayan bir futbolcunun kazanacağı paraların cazip olması genç ve iyi futbolcuların çıkması için oldukça önemlidir.

 

İkinci Lig Futbolcuları Ne Kadar Para Alır?

 

İkinci lig futbolcuları kazançlarıyla birinci lig futbolcularına yaklaşamasa da genel olarak tatmin edici rakamlar alabilmektedirler. İkinci ligde oynayan bir futbolcu ortalama olarak senelik 200 bin TL ile 500 bin TL arasında paralar kazanmaktadır. Bu kazançlar futbolcu olmak isteyen kişiler için yine oldukça cazip kazançlardır. Bu yüzden futbolcu olmak isteyen gençlerin sayısı da oldukça yüksektir ancak bunların içerisinden oldukça az bir kısmı hedefine ulaşabilir.

Futbolcu olmak oldukça yüksek bir disiplin ve azim gerektirmektedir. Rekabetin yüksek olduğu ve futbolun doğasının da rekabetten oluştuğu için çok az kişi hedeflerine ulaşabilir

 

Üçüncü Lig Futbolcuları İyi Para Kazanabilir Mi?

 

Üçüncü lig futbolcuları ikinci lig futbolcuları çok yüksek rakamlarda kazançlar elde edememektedir. Yine de yükselmeleri durumunda elde edecekleri kazanç oldukça yükselecektir. Üçüncü ligde oynayan bir futbolcu ortalama olarak 100 bin TL ile 200 bin TL arasında kazanç sağlamaktadır. Bu rakamlar da insanları cezbetmektedir ancak daha üst liglerde top oynayan futbolculara oranla çok yüksek rakamlar değildir.

Futbolcuların alacağı maaşların yüksekliğini yaşı, ne kadar tecrübesi olduğu, performansının ne kadar olduğu gibi konular belirler. Bu yüzden kazanç aralığı oldukça yüksektir ve kişiden kişiye epey fark etmektedir.