@fuatavnifuat’dan son Bank Asya bombası!

@fuatavnifuat’dan son Bank Asya bombası!
23 Eylül 2014 00:10

Twitter fenomeni Fuat Avni Bank Asya üzerinde algı operasyonlarına yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

 

Fuat Avni Twitter hesabın yaptığı açıklamalarda son dönemde sıkça gündeme Bank Asya konusunda yeni bilgiler paylaştı.

 

İşte @fuatanvifuat hesabından paylaşılan tweetler;

1. Tiran, Bankasya’yı, Ziraat üzerinden kendi oluşturacağı katılım bankaları havuzuna atmak için aylardır algı operasyonu yürütüyor.

2. Bankasya, Katar İslamic Bank ile stratejik ortaklık görüşmelerine 25.03.2014 tarihinde başlamış ve bunu aynı gün kamuoyuna açıklamıştı.

3. Yolsuzluk Operasyonu sonrası Bankasyayı hedefe koyan Tiran, bu açıklamadan rahatsız oldu ve işin bozulması için BDDK’ya talimat verdi.

4. Tiran, Katar tarafının ciddiyetini görünce bizzat Katar Emiri ile görüştü. Emir’in oğlundan olumsuz cevap alınca çok bozuldu.

5. Tiran, Katar tarafını vazgeçiremeyince BDDK’ya ‘Yerli talipler varsa önce onları değerlendirin’ diyerek Ziraat’ı adres gösterdi.

6. Bankasya ‘Münhasırlık sözleşmemiz bitmeden başkasıyla görüşemeyiz’ diyince Tiran, bankacılık kanunlarını hiçe sayan açıklamalar yaptı.

8. Stratejik ortak arayan bir bankaya ciddi bir alıcı talip olmuş, süreç işlemeye başlamıştı. Aslında her şey kurallara ve mevzuata uygundu.

9. Tiran’ın Bankasya’yı ele geçirme planı ve hayali olmasaydı Bankasya’nın, Katar İslamic Bank’a devir işlemi çoktan gerçekleşmiş olacaktı.

10. Bu esnada Babacan, Ziraat’in, Bankasya’yla ilgilendiğini ve anlaşabilirlerse kamunun ilk katılım bankasının Bankasya olacağını açıkladı.

11. Aynı akşam Tiran’ın talimatıyla Yiğit Danışman (!) devreye girerek, Babacan’ı yalanladı. ‘Ve böyle bir durum söz konusu değil’ dedi.

12. Havuz Medyası’na sipariş haber verilmesi sonucu, yandaş medya suç olduğunu bile bile Bankasya ile ilgili yüzlerce yalan haber yaptı.

13. Havuz Medyası yalan haberle mudilerin Bankasya’dan paralarını çekmesini sağlayacaktı. Ziraat yalanı da tamamen Katar işini bozmak içindi

14. Bankasya hukuksuzluklara karşı direnince Borsa İstanbul devreye sokuldu. Bankanın işlem sırası 7 Ağustos’ta kapatıldı.

15. BDDK’nın yönlendirmesi, Babacan’ın açıklamaları, Borsa’nın işlem sırasını kapatmasıyla Bankasya münhasırlık sözleşmesini feshe zorlandı

16. Bankasya ‘Ziraat Bankası’nın, bankamızla ilgilendiğini biliyoruz’ açıklaması görmezden gelindi ve tahta işleme açılmadı.

17. Borsa’ya 14 Ağustos’ta ‘Ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar tahtanın kapalı kalması’ talimatı verildi ve öyle de yapıldı.

18. Bankasya’nın, Ziraat’e bedelsiz devri için bütün hukuksuzluklar yapıldı. Bankasya’ya ‘Anahtarı bırakıp gitmesi gerektiği’ söyleniyordu.

19. Mafyavari operasyonla sonuç alınamayınca BDDK tekrar devreye sokuldu amaç Bankasya’nın TMSFY devri için gerekli şartları oluşturmasıydı.

 

 

Kaynak: Aktif Haber