Fransız basını: İlk defa muhalefet adayı yandaş televizyonda konuşma fırsatı buldu

Fransız basını: İlk defa muhalefet adayı yandaş televizyonda konuşma fırsatı buldu
17 Haziran 2019 10:37

İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKP adayı Binali Yıldırım arasında yapılan ortak yayını Fransız medyasında geniş şekilde yer aldı. Haberlerde uzun süre sonra ilk defa bir muhalefet adayının hükümete yakın medya ekranlarında çıktığı belirtildi.

 

 

 

Fransız Radyosu Rfi enternet sitesinde verdiği haberinde 31 Mart’ta yapılan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine iptal edildiğine vurgu yapıldı. Haberde şöyle denildi:

 

“Seçimin 23 Haziran’da tekrar edilmesi kararının iki aday 17 yıl aradan sonra ilk kez canlı yayında bir araya geldi. Bu iki adayın TV tartışması olağanüstü bir ilgi gördü. Tartışmasının bir çok kanalda yayınlanması halkın ilgisini arttırdı. 3 saat süren bu tartışma tarihi yayın olurken hükümete yakın bir çok kanal ilk defa muhalefet adayına böyle bir yayın imkanı ve konuşma fırsatı verdi. Tartışma esnasında Ekrem İmamoğlu rakibine oranla daha hazırlıklı ve rahat göründü. İktidarın adayı olan Binali Yıldırım’a karşı seçimi ikinci kez kazanmayı uman Ekrem İmamoğlu, “Bu yeni seçim demokrasi mücadelesidir. 16 milyon halkımızın hakkını çalanlara karşı bir mücadeledir, İstanbul’a temiz ve şeffaf bir yönetim sunmak mücadelesidir” dedi.

 

 

Eski Başbakan Binali Yıldırım ise partisinin son 25 yılda İstanbul’daki çalışmalarına değindi. Moderatörün ‘Bu kez sandık kararını kabul edip etmeyeceğini sormasına Yıldırım “Seçimin sonucu kabul edilmeli” yanıtını verdi.

Haberde Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 yıldır böylesi bir tartışmaya yanaşmadığına dikkat çekilirken tartışmanın 23 Haziran sonuçları üzerinde büyük bir etkisi olmayacağı belirtildi.