Fokuslu Ultrason Nedir?

Fokuslu Ultrason Nedir?
9 Kasım 2020 20:21

Yüksek Yoğunluklu Odaklanmış Ultrason Enerjisi anlamına gelen HI-FU, Ultracel ses dalgaları kullanılarak deri altındaki dokularda kollajen üretimini tetikleyen ve bu sayede yüz, boyun ve göğüs bölgesinde sıkılaşma ve gerilme sağlayan modern bir tedavi tekniğidir.

Ameliyatsız yüz gençleştirme teknikleri içerisinde güvenilirliği ve kalitesi bilimsel çalışmalarla ispatlanmış olan en etkili ve başarılı yöntemlerden biri olan fokuslu ultrason enerji olarak ultrasonu, yani kulağımızın duyamayacağı kadar yüksek bir ses enerjisini kullanır. Bu da işlemlerin son derece modern ve konforlu olarak gerçekleştirilebilmesini sağlar.

Fokuslu Ultrason Hangi Bölgelere Uygulanır?

  • Yanak ve yanak çevresindeki sarkmalar,
  • Gıdı ve gıdı çevresindeki sarkmalar,
  • Çene ve çene çevresindeki sarkmalar,
  • Göz kapağı ve çevresindeki sarkmalar,
  • Kaz ayakları

Fokuslu Ultrason Nasıl Uygulanır?

Ultrason dalgaları yayan sistem cilde temas ettirilerek cildin altındaki katmanlar monitör yardımıyla görüntülenir. Önceden belirlenen uygulama alanlarının 3 ila 4 mm altına odaklanan ses dalgaları, bu alanlardaki kolajen üretimi arttırıcı ısı hasarı yaratır ve üretilen kolajen sayesinde de bölgede sıkılaşma gözlemlenir.

Tüm bu işlemler ortalama olarak 30 ila 45 dakika arasında uygulanmaktadır. Fokuslu ultrason uygulamaları hastanın acı ve ağrı çekmediği rahat işlemlerdir. Tüm bu rahat işlemler tek bir seansta sonuca erdirilerek kolayca tamamlanır. Nadiren de olsa işlem görecek bölgenin çokluğu veya genişliğine bağlı olarak ya da tamamen hastanın cilt tipinden kaynaklanan durumlarda ikinci bir seans da görülebilir lakin bu düşük bir ihtimal ve orandır.

Uygulama Sonrasında Neler Olur?

Fokuslu ultrason işlemleri sonrasında ciltte hafif pembeleşmeler görülür lakin bunlar çok doğal ve normal gelişmelerdir. Bu pembeleşmeler herhangi bir kalıcılık veya yaraya sebebiyet verme göstermemekle beraber kesinlikle korkulması gereken bir durum söz konusu olmamaktadır. İyileşme süreci boyunca yine çok doğal olarak cilt hassasiyeti görülebilir, bu süreç boyunca güneş koruyucu krem ve cilt nemlendirici kremler kullanılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca iyileşme süreci boyunca doğrudan şiddetli güneş ışınlarına maruz kalınması, sıcak su ile duş alınması, hamam veya sauna gibi yoğun mekânlarda bulunulması kesinlikle sakıncalıdır. Bu hem problem teşkil edebilir hem de iyileşme sürecini bozguna uğratır. Ortalama olarak 3-6 ay arasında kesin sonuçlar meydana gelmeye başlar.

Ankara Fokuslu Ultrason

Fokuslu Ultrason uygulamaları oldukça titiz bir çalışma gerektiren hassas işlemlerdir. Doğrudan cilt altına yapılan bir müdahale söz konusu olduğu için kesinlikle bir doktor tarafından yapılmalıdır. Kişinin talebini açıkça ifade etmesi ne derece önemli ise doktorun yapacağı muayene sonucu ortaya çıkacak veriler de o derece önemlidir. Hasta-doktor uyumu içerisinde yapılacak olan belirlemeler sayesinde dilediğiniz genç görünüme kavuşmak için önünüzde yalnızca 45 dakikalık bir seans bulunmakta.

Kaynak: Fokuslu Ultrason Ankara