Fm200 Yangın Söndürme Sistemleri

Fm200 Yangın Söndürme Sistemleri
29 Nisan 2019 12:42

FM 200 söndürme sistemi bir gazlı söndürme sistemidir. FM200 yangın söndürme sistemi içerisinde HFC227-ea söndürücü ajan bulunmaktadır. FM200 gazlı yangın söndürme sistemleri çevre dostu bir söndürme sistemidir ve birçok önemli merkezde bu söndürme sistemleri kullanılır.

 

 

Yangın söndürme sistemleri çeşitlerinden olan gazlı söndürme sistemleri içerisinde kullanılan halon gazlarının kullanmasının yasaklanmasıyla temiz gazlı söndürme sistemi olan FM 200 söndürme sistemleri yaygınlaşmaya başlamıştır. FM200 gazlı yangın söndürme sistemleri, temiz gazlı söndürme sistemleri çeşitleri içerisinde söndürme gücü ve etkisi en yüksek olan söndürme sistemidir. FM200 gazlı söndürme sistemi fiyat durumu ürünün kalitesine göre de farklılık göstermektedir.

 

FM200 Yangın Söndürme Sistemi Hakkında Merak Edilenler

 

FM200 yangın söndürme sistemi ile alakalı tüm tasarım ve hidrolik hesaplamalar, üretici firmanın onaylı hidrolik hesap programları ile yapılmaktadır ve FM200 gazlı yangın söndürme sistemleri bu doğrultuda monte edilmektedir. Gazlı söndürme sistemleri çeşidi olan FM200 gazlı yangın söndürme sistem optimizasyonlarını maksimize etmek amacıyla, 25, 42 ve 60 barlık sistemler tedarik edilebilmektedir, yönlendirme vanalı sistemler ise yine proje bazlı olarak tedarik edilebilmektedir. FM200 yangın söndürme sistemi kullanıldığı zaman, yangın söndürme sistemleri boşaldıktan ve yangın söndürüldükten sonra artık gaz, kolayca mahalden temizlenebilir ve atık madde bırakmaz. FM200 gazlı yangın söndürme sisteminde kullanılan tüp maksimum 10 saniye içerisinde boşalmaktadır. İçerdiği özellikler sayesinde tercih edilmesinin yanında bir başka avantajlı tarafı da görüntü olarak uygulandığı zemine herhangi bir zarar vermemesi ve çevre de bulunan insanlar içinde tehlikeli bir durum teşkil etmemesi tercih listelerinde üst sıralarda olmasını sağlamaktadır.

 

FM200 yangın söndürme sistemi özellikleri şu şekildedir;

 

  • Rengi olmayan gaz kütlesidir.
  • FM200 gazlı söndürme sistemleri,
  • İletkenliği yoktur
  • Atmosferde ki tabakaya zarar vermez
  • İnsan sağlığına hiçbir şekilde olumsuz etkisi yoktur
  • Doğru bir şekilde kullanıldığı taktirde yanıcı yüzeye diğer söndürücülerin verdiği zararı vermez.
  • Yangının bulunduğu ortam da kısa süre içerisinde etkili olur.
  • Ekonomik olarak avantajlı bir sistemdir.

Gazlı Söndürme Sistemleri

 

Gazlı söndürme sistemleri içerisinde yer alan FM200 gazlı yangın söndürme sistemleri gibi otomatik gazlı söndürme sistemleri, çapraz yerleşim yani cross zone esasına göre yerleştirilen farklı çalışma sistematiğine sahip dedektörlerin yangın anında gelen alarm sinyallerinin söndrme sistemini ektif etmesiyle çalışırlar. Gazlı söndürme sistemleri çeşidi olan bu sistemin güvenirliğini arttırmak için çapraz yerleşim esasına göre 2 farklı kanal tesis edilir. FM200 yangın söndürme sistemi kontrol paneline konulmuş dumanı farklı çalışma şekillerine göre algılayacak iyonizsyon ve optik duman dedektörleri aracılığıyla uyarı ve söndürme işlemi sağlar. Bu sayede eğer dedektörlerden birinden bir alarm gelir ise diğer dedektörde alarm durumuna geçer fakat aktif olmaz. Bunun amacı herhangi bir yanlış anlaşılma olduğunda sistemin devreye girip gereksiz yere çalışmasının ve içindeki gazın boşaltılmasının engellenmesidir. Söndürme yapılacak bölgelerde söndürmenin aktive olduğunu ve gazın boşalacağını belirten sesli-ışıklı bir alarm cihazı bulunur. FM 200 gazlı söndürme sistemleri istenildiği takdirde mekanik olarak yani manuel bir şekilde devreye dokulabilir. Sistemler, yangın anında içerideki gazın en fazla 10 saniye içerisinde boşalması ve söndürme işleminin başlaması esasına göre tasarlanmaktadır. FM 200 yangın söndürme sistemleri belirlenen sürede içerideki gazın boşalması esasına göre planlanıp tüm boru sistemi püskürtme nozülleri ve diğer ekipmanlar bu esasa göre seçilerek tesis edilir.

 

FM200 gazlı yangın söndürme sistemleri yangın için kullanılabilecek en güvenilir sistemdir. FM200 yangın söndürme sistemi fiyat seçenekleri doluma ve yeniden alıma göre değişebilir. İstenildiği ve talep geldiği takdirde, boşalan FM 200 söndürme sistemi ürünlerinin dolumu da yine UL onaylı dolum tesislerinde yapılabilir. FM 200 söndürme sistemi dolum maliyeti diğer sistemlere göre çok daha düşüktür ve FM200 yangın söndürme sistemi fiyat noktasında uygun maliyetler mevcuttur.

 

Kaynak: https://www.evenos.com.tr/