Florya’daki kaçak AVM’ye kaçak kat

Florya’daki kaçak AVM’ye kaçak kat
29 Ağustos 2017 10:01

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Florya sahilinde sahibi olduğu 273 bin metrekarelik araziye; 30 yıllığına yıllık 4 milyon 500 bin lira kira bedeli ve yap işlet devret modeliyle Florya Akvaryum kompleksini inşa ettirdi. Komplekste; akvaryum, Aqua Florya AVM ve Crowne Plaza Otel yer alıyordu. Kompleks 2011 yılında açılmış ancak planları İBB tarafından 2013 yılında değiştirilmişti. Yani yapılar kaçak inşa edildi ve bugüne dek hiçbir işlem yapılamadı.

 

 

Özlem Güvemli / Sözcü

 

SAYIŞTAY RAPORUNA GİRDİ

 

 

Mühürlenmesi gereken kaçak yapılara yasal kılıf bulmak için İBB tarafından yapılan plan değişikliklerine karşı Bakırköy Belediyesi tarafından açılan davalar da sürüyor. Sayıştay raporunda imar planı ve yapı ruhsatı eksikliklerinin tamamlanması gerektiğine dikkat çekilerek kompleksin inşaatının yasal zeminden yoksun olduğu vurgulanmıştı. Dev komplekse şimdi de yeni kaçak inşaat eklentileri yapılmaya başlandı. İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, kaçak AVM’nin yeni kaçaklarını fotoğrafladı. Ataman “Bu tesis artık ‘duble kaçak’ durumda. Böylesi ancak Türkiye’de yaşanır. Yasal olmayan yapıya ek inşaat yapmak için izin almak mümkün değil” dedi.

 

 

“ÇİFTE STANDART VAR”

 

 

Kısa süre önce Boğaz’da yapılan yıkımlara da dikkat çeken Ataman, şöyle devam etti: “Beşiktaş sahilinde kaçak durumda olan Huqqa, Reina, Suada ve bir denizcilik şirketine ait binalar yıkıldı. Kadir Topbaş ailesine ait Lokma ile Kanlıca’da Reza Zarrab’a ait kaçak yalılara kimse dokunmadı. Aynı çifte standart İstanbul Akvaryum’a da uygulanıyor. İBB kendi arazisinde kaçak olarak yapılmasına göz yumduğu tesislere dokunmuyor. Kaçak inşaat yapan belediye olur mu?”