Fırtına obüsleri, Suriye’deki PYD bölgesini vuruyor!

Fırtına obüsleri, Suriye’deki PYD bölgesini vuruyor!
14 Şubat 2016 12:23

Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de Suriye’deki PYD güçlerinin bulunduğu bölgeye, Kilis sınırında konuşlu birliklerinden top atışı yaptı.

 

 

 

Suriye tarafında denetimini ÖSO’dan aldıkları Minnig Havaalanı çevresindeki Manaras Köyü’nde kontrolü sağlayan PYD bölgesinden dün akşam Türkiye tarafındaki Kilis’in Akçabağlar Köyü’nde konuşlu askeri birliğe ateş açıldı. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları gereği ateşin açıldığı bölgeye obüs toplarıyla misliyle karşılık verdi. Dünya kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu olayın ardından bugün de saat 10.00 sıralarında yeniden top sesleri duyuldu. Dün olduğu gibi bugün de Akçabağlar bölgesinde konuşlu topçu birliklerinden PYD denetimindeki Minnig Havaalanı ile çevresindeki Manaras ve Aynadakna Köyü bölgesine top atışları yapıldı. Aralıklarla devam eden top atışları Kilis’te heyecan yarattı.

 

Akçabağlar bölgesinde konuşlu birliklerden PYD güçlerinin bulunduğu bölgeye açılan top atışlarıyla ilgili askeri yetkililer açıklama yapmadı.

 

 

Kaynak: Reşit ÇELEBİOĞLU – KİLİS – DHA