‘Fireler arasında bakan da var!’

‘Fireler arasında bakan da var!’
22 Ocak 2015 14:08

AKP yönetimi Başbakan Davutoğlu’nun kimseye baskı yapılmadığı yönünde açıklama yapmasına rağmen, 4 eski bakan ile ilgili “Yüce Divan” oylamasında aleyhte oy veren yaklaşık 48 -50 milletvekilinin kim olduğunu araştırıyor.

 

 

Parti yönetimi kamuoyu önünde bu milletvekillerine ne bir uyarı yapacak ne de hesap soracak. O milletvekillerinin kim olduğunu bilecek, ama bildiğini o isimlere bildirmeyecek, belli etmeyecek.

 

 

4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar, TBMM Genel Kurul’da yapılan oylamada “Yüce Divan” sevkleri yönünde bir sonuç çıkmadı. Ama AKP’nin tam olarak beklediği sonuca da ulaşılamadı. 4 eski bakanın “Yüce Divan” a sevk edilmedikleri için durumlarından memnun olduğu, ancak AKP yönetimin aynı kanaati taşımadığı belirtildi.

 

 

Oylamanın hemen sonrasında, AKP Genel Merkezi ve Grup Yönetiminde üst üste toplantılar yapıldı. Genel Kurul’un oy tutanakları didik didik incelendi. Oylama sırasında kimlerin Genel Kurul’da olduğu, kimlerin oy kullanmadığı tespit edildi. AKP Genel Merkezi ile Meclis Grup Yönetimi arasında yoğun bir telefon trafiği yaşandı. Parti yöneticileri arasında,4 eski bakan aleyhinde oy kullanan milletvekillerinin kim oldukları soruldu. Kimlerin olduğu öğrenilmeye çalışıldı.

 

 

ANKA’nın haberine göre; AKP muhalefet partileri ile birlikte hareket eden milletvekillerini tespit edecek. Bu vekillerin kim olduğunu belirleyip bilecek ama bildiklerini bu isimlere bildirmeyecek ya da belli etmeyecek. Parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda söz konusu fire veren milletvekilleri hakkında “rencide etme hesap sorma” gibi açıklamalar yapılmayacak, yapanlar da uyarılacak.

 

 

BİRKAÇ AY SONRA SEÇİM VAR

 

 

AKP yönetimi fire veren bu vekiller hakkında, “Bu saatten sonra yapılacak hiçbir şey yok. Birkaç ay sonra seçim var. O gün geldiğinde değerlendirme yapılır. Biz şimdi bu vekillere oylarının rengini sorsak ne olur sormasak ne olur. Dönem başı olsaydı belki durum daha farklı olurdu” şeklinde görüş belirtiyorlar.

 

 

ÜÇ DÖNEME TAKILAN DA VAR BAKAN DA

 

 

Edinilen bilgilere göre, Yüce Divan oylamasında muhalefet partileri ile birlikte “evet” yönünde oy kullanan ya da oylamaya katılmayan yaklaşık 48-50 milletvekili arasında üç dönemini dolduran, üç döneme takılmayan ya da şu anda bakan olan vekillerin de olduğu öğrenildi.