Fırat ve H B B’nin önemi

Fırat ve H B B’nin önemi
4 Haziran 2014 10:42

Saygıdeğer okuyucularımız! Yazımızın konusu,  Fırat ve H B B’nin önemi hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Ey Büyük Türk milleti!

 

Fırat ve HBB’nin önemi ne demektir? H: Harran ovası, B1: Brecik ve B2: Baskil anlamıdır. HBB tarımsal (Protein) bakımından stratejik önemi olan birer hazinedirler. Bu bölgelerde ikamet edip, tarımsal faaliyet gösteren çiftçilerimiz, bölgelerinin stratejik önem taşıdığının farkındalar mı? Bu bölgelerde ikamet edenlerin kendilerine önderlik yapacak olan seçilmiş veya atanmış olanların, Allah korkusu ve Vatan sevgisi ruhunu taşıması gerekir ki, sanayi ötesi toplum ülkeleri, HBB ekseninde ki maddiyata kucak açan uzantıları aracılığı ile sessiz sedasız toprak alımını gerçekleştirip üs olarak kullanmasınlar. Çok dikkatli olmalıyız! Allah korusun bu faaliyetler 5-10 yıl sonra meyvesini verir. Çünkü bir fidan diktiğiniz zaman 4-6 yıl sonra meyve veriyor. HBB ekseninde ikamet edenlerin acilen gelecek vadeden üretim projelerini faaliyete geçirmelidir ki, ailesinin, bölgesinin ve ülkesinin geleceğini teminat altına alabilsin.

 

ÜRETİM VE HAKKA BAĞLILIK:

 

İnsanız. Haksızlığı bazen en doğal bir hak saymaktan kurtulamayız. Kurtulamayız ama, başkalarının en küçük haksızlıkları karşısında öfkelenmekten, acı acı şikayet etmekten uzak kalmayız.

 

Yaradılışının tesiriyle her zaman başkalarının haklarını gözetmesini bilmeyen insan hakkına göz dikenlere düşman gibi bakmaktan kendini alıkoyamaz. Başkasının haksızlığa uğramasına sevinip kendisi uğradığı zaman dert yanmaktan ve en çok haksız olduğu yerlerde bile hak iddia etmekten vazgeçemez.

 

İnsanı çoğu zaman haksızlığa sevk eden şey daima haklı görünmek arzusudur. Durmadan ve her yerde kendisini arayan ve bulmaya çalışan insan başkalarına ancak görmek istediği yerde rastlayabilir.

 

Her zaman haksızlık yapabilecek bir yaradılışa ve yaşayışa sahip olan insan başkalarına, haklarından fedakarlık yaptıkları nisbette yaklaşabilir. Her yerde bizim gibi ve bizim kadar hakkın peşinden koşanlar bir an bile yakınlığımızı tam olarak kazanamadan yanımıza yürürler.

 

Bütün işlerimizde bize daima hak vermeyenler en haklı oldukları zamanlarda bile bizi haklarına gerektiği gibi inandıramazlar.

 

Modern psikolojik araştırmalara göre, insanların bütün aksiyonlarında hareket noktaları özvarlık görüşleridir. İnsan denen varlığın bütün aksiyonlarının değişmez ağırlık merkezi, varlığı hakkında iç dünyasında meydana gelmiş bulunan görüştür. Sosyal, politik ve diğer yaşam stillerini yaratan faktörlerin başında bu görüş gelmektedir.

 

Utanma duygusu olup, vicdan muhasebesi yapan insan, ancak yaşadığına inanabildiği nisbette başkalarının yaşam haklarına saygı gösterebilen, sosyal yaşamın kendisine sağladığı nimetler ve haklarn tam manasıyla rıza gösterebilen bir varlıktır.

 

Dikkat ederseniz! Namusunu-şerefini düşünen, Allah’tan korkan asalet sahibi ailelerin, ilk ve doğal çevresi aile ocağıdır. İnsan yaşam çıraklığını burada öğrenir. İnsanın gelecekteki şahsiyet tipinin özü burada meydana gelir.

 

Bazı insanlar, alın teri ve helal olmayan kazançlar ile, jet hızı ile zengin olmalarını Cenab-ı Allah, o jet hızı zengin olmanın cezasını, çocuklarının ve torunlarının burnundan fitil fitil getirdiğinin farkında mıdırlar acaba? Bakıyorum halen farkında değiller? O zaman, kimsenin haddine değil, kin ve nefret tohumlarını HBB eksenine ekmeye. Allah korkusunu ve vicdan muhasebesi düşüncesini ruhunda taşıyıp, HBB bölgesinde ikamet edenler olarak, jet hızı ile zengin olanların sürekli görünür görünmez huzursuzluklarını göz önüne alıp, Allah yoluna sığınıp, çalışarak üretim yapmalıyız.

 

Bu şartlar altında istikrarlı bir barış ihtiyacı insanlık tarihinde hiç görülmemiş derecede bir şiddet ve acele ile kendini hissettirmektedir.

 

HBB bölgesinde ikamet edenlerin, okumaya, öğrenmeye ve üretime ayırdıkları zamanın daima mükafatını (Karşılığını) görür. Eğer ki geleceğimizi teminat altına almayı düşünmeyip, güncel düşünüyorsak, asla bir geleceğimiz olmaz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) hadis-i şeriflerinde, ‘‘İki günü eşit olan aldanmıştır” buyuruyor. HBB bölgelerinde, seçimle ve atamayla önder olmak için, hediye dağıtıp, önder olanlar; bu masraflarının telafisi için, stratejik (Manevi) ve maddi her türlü tavizi yurtiçi ve yurtdışı ihanet şebekelerinin taleplerini karşılayacağından hiç şüpheniz olmasın! Çünkü menfaatler müşterektir. Ülkemizin, milletimizin birlik ve beraberliği için güncel faaliyetleri değil, gelecek vadeden ve helal lokmayı midemize götürme faaliyetleriyle uğraşalım ki, sonra vah vah demeyelim. Pişmanlık para etmez.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen Aziz Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri şükran ve Rahmetle yad edelim. Gazileri Minnetle Analım. Hastalara dua edelim.

 

Harran, Baskil, Brecik (HBB) Toprağı, toprak deyip geçme,
Bak, gör, araştır, Fırat’ı unutma,
Fırat havzasında ki, yaralara basma,
Bu toprak için şehit olanları, mezarında incitme…

Varlığına, sağlığına, huzuruna kan katan,
Milli ekonomiyi güçlendirmek Fırat’tan,
Harran, Baskil, Brecik, candır, kandır,
Vatan… Vatan… diye seslenenlere… (Numan Aladağ)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun