Fırat Kalkanı Harekatı’nda IŞİD ve PKK/PYD hedefleri vuruldu

Fırat Kalkanı Harekatı’nda IŞİD ve PKK/PYD hedefleri vuruldu
24 Ekim 2016 10:17

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nın 62’nci gününde IŞİD’in 27, PKK/PYD’nin ise 19 hedefi karadan ve havadan imha edildi.

 

 

 

 

 

Genelkurmay Başkanlığı, ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nın 62’nci gününde IŞİD’in 27, PKK/PYD’nin ise 19 hedefi, karadan Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla, havadan ise uçakların sortileriyle bombalanarak imha edildiğini açıkladı. Harekatta 1 tuzaklanan el yapımı patlayıcı da kontrollü olarak imha edildi. Harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan şu bilgiler verildi:

 

“Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda Muhalif ve destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde yaklaşık 1265 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 27 terör örgütü DEAŞ hedefine ve 19 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. DEAŞ’ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından tuzaklanmış 1 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve 1300 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.”

 

 

Kaynak: KİLİS, (DHA)